Hepburn si Ferrer
Timp Liber

Audrey era o adolescenta pe vremea cand a inceput sa colaboreze cu rezistenta olandeza. La 14 ani era deja balerina profesionista si a ajutat dansand fortele rezistentei.

Audrey Hepburn, agent secret in al Doilea Razboi Mondial. Cum ajuta rezistenta olandeza impotriva germanilor

Biografii si multi olandezi care au trait in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial au pus la indoiala participarea lui Audrey Hepburn la munca pentru Rezistenta impotriva nazistilor, argumentand: "Era doar o fata. Ce ar fi putut sa faca?". Dar fiindca era sub influenta liderului de rezistenta locala, Dr. Hendrik Visser't Hooft, multe povesti pe care le-a spus despre activitatile sale au devenit plauzibile.

Audrey era adolescenta pe vremea cand a inceput sa colaboreze cu rezistenta olandeza. La 14 ani era deja balerina profesionista si a ajutat prin dans fortele rezistentei.

Participa la spectacole care erau sustinute in locatii secrete si aveau scopul de a strange bani pentru finantarea actiunilor rezistentei. Apoi, Hepburn a inceput sa fie mesager al rezistentei.

Prima implicare documentata a familiei lui Audrey a avut loc pe 23 aprilie 1944, cand cel putin un van Heemstra, si probabil Audrey si mama ei Ella, au participat la un spectacol ilegal. Din acel moment, Audrey si-a dorit sa continue.

Pe atunci, ca majoritatea tinerilor olandezi, suferea deja de malnutritie, dar totusi dansa.

"Am facut intr-adevar diverse concerte ilegale pentru a strange bani pentru miscarea de rezistenta olandeza. Am dansat la recitaluri, mi-am facut coregrafiile. Am avut un prieten care canta la pian, iar mama facea costumele. Erau toate incercari de amator, dar totusi, intr-o vreme in care aveam foarte putin divertisment, amuzam oamenii si le ofeream posibilitatea de a ne intalni si de a petrece o dupa-amiaza placuta ascultand muzica."

"Recitalurile au fost date in case cu ferestre si usi inchise, nimeni nu stia ca se intampla. Ulterior, banii erau colectati si dati miscarii ilegale olandeze", a spus Audrey Hepburn, conform Time.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri