violenta domestica australia
Timp Liber

Australia transmite un mesaj puternic persoanelor care au un comportament violent si agresiv acasa: nu sunteti bine veniti in tara noastra!

Australia interzice accesul condamnatilor pentru violenta domestica pe teritoriul tarii

Australia transmite un mesaj puternic persoanelor care au un comportament violent si agresiv acasa: nu sunteti bine veniti in tara noastra!

In acest sens, politicienii australieni au adus o completare legii privind migratia, potrivit careia oricarei persoane care a fost condamnata din cauza violentei domestice, oriunde in lume, nu i se va acorda viza si nu va putea intra pe teritoriul tarii.

In trecut, lui Chris Brown si Floyd Mayweather le-a fost interzisa intrarea in Australia, dupa ce au fost acuzati de comportament violent de catre partenerelor lor. Acum, interdictia se aplica fiecarui vizitator strain sau rezident care a fost gasit vinovat de comportament neadecvat fata de femei sau copii.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Conform Fem Positive, chiar si persoanele care au obtinut deja vize si care traiesc in Australia, dar care au o condamnare din aceleasi motive, pot suferi din cauza acestei legi.

Aproximativ 17% dintre femeile din Australia si circa 6% dintre barbati au experimentat un comportament violent al partenerului. Din 2005, datele nu s-au schimbat.

Violenta domestica, o problema in Romania

In primele luni ale anului 2018, aproape 100 de cazuri de violenta domestica au fost reclamate in fiecare zi, potrivit unor statistici ale IGPR.

Din cele 35.623 de reclamatii, peste jumatate, 52,3%, au fost in mediul urban, iar 47,7 % in mediul rural. Dintre acestea, ponderea cea mai mare este reprezentata de faptele de "lovire sau alte violente" - 58,6%, urmate de "amenintare" - 7,25%, "abandon de familie" - 21,33% si "nerespectare a ordinelor de protectie" - 3,71%.

Din punct de vedere al locului comiterii faptelor, cele mai multe infractiuni s-au comis la domiciliul subiectilor (75% din totalul infractiunilor).

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?