Cadouri de Crăciun 2021
Timp Liber

Cadouri de Crăciun 2021/ Unsplash

Cadouri de Crăciun 2021. Ce cumpără și câți bani alocă românii pentru cadourile de Sărbători

Suntem în sezonul sărbătorilor de iarnă, iar atmosfera ne duce cu gândul la întâlnirile cu cei dragi, mesele pline de bunătăți și cadourile mult dorite. Magazinele sunt pline de oameni care caută cu patos cadoul perfect și lista lucrurilor potrivite este una foarte lungă.

Câți bani alocă românii pentru cadourile de Crăciun din 2021

Dacă primul an de pandemie nu a schimbat obiceiurile românilor de a face cadouri, se pare că anul 2021 vine cu o reducere substanțioală a bugetului oferit pentru cadourile de Crăciun. Potrivit unui studiu, bugetul este mai mic cu 17% față de anul trecut, iar numărul persoanelor cărora le facem cadouri a scăzut considerabil. 

Datele oferite de platforma compari.ro indică faptul că dacă înainte de apariția pandemiei românii cumpărau cadouri pentru 10 persoane, respectiv pentru familie, rude și prieteni, acum bugetul s-a redus la jumătate. Cei care au răspuns sondajului au declarat că vor cumpăra daruri pentru maximum cinci persoane, iar în medie, vor cheltui 910 lei pentru cadourile de Crăciun.

Citește și: Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Destinații de basm în sezonul de iarnă

Raportat la bugetul personal, cheltuielile pentru cadourile de sărbători se situeaza undeva la un sfert din venitul mediu lunar net pentru o gospodarie. În 2021, valoarea medie cheltuită pentru un cadou va fi de aproximativ 180 de lei, cu 40 de lei mai puțin decât anul trecut, potrivit studiului.

Cadouri de Crăciun 2021
Cadouri de Crăciun 2021

Ce cumpără românii pentru cadourile de Crăciun din 2021

Potrivit sondajului, 28% din cei 910 lei alocați sunt destinați cadourilor pentru copii. 64% dintre cei care au răspuns intenționează să cumpere un cadou pentru partener, soț sau soție, în timp ce 52% intenționează să cumpere un cadou pentru copii, 49% pentru mame și 32% pentru tați. 

În fruntea listei de cadouri de Crăciun din 2021 stau accesoriile și articolele vestimentare. Electrocasnicele și dispozitivele digitale au coborât pe locul doi și trei, din cauza prețurilor ridicate. Mai mult, analiza obiectului de cumpărare în prag de sărbători arată că cele mai multe cadouri vor fi cumpărate online, însă mulți dintre românii care au răspuns sondajului susțin că vor merge să cumpere din mall-uri și din supermarket. 

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Crăciun. Cum sărbătoresc românii nașterea Domnului

De asemenea, printre lucrurile care sunt încă la mare căutare se află bijuteriile. Românii consideră că obiectele prețioase clasice sunt mereu potrivite pentru un cadou, astfel că optează pentru acestea atunci când fac lista de cadouri pentru cei dragi. 

Nici jucăriile nu au scăzut mult sub top. Pentru că un mare procent de respondenți au sugerat că cele mai multe cadouri vor fi pentru copii, jucăriile au rămas principalele cadouri în ziua de Crăciun. Fie ca vorbim de jocuri de societate, ursuleți de pluș sau jocuri pentru calculator, toate acestea sunt la mare căutare în această perioadă. Mai mult, cadourile simbolice, respeciv lumânări, căni și decorațiuni de Crăciun sunt și ele preferate de români.  

Mai este foarte puțin până la Crăciun, iar românii nu se lasă afectați de pierderile cauzate de pandemia de coronavirus. Astfel că, indiferent care este bugetul pentru cadourile de Crăciun din 2021, cu siguranță fiecare va primi câte un lucru care să le facă sărbătorile fericite. 

Cu ce nu dai greș niciodată: 5 sugestii de cadou de Craciun în 2021

Ceas

Știm deja că bărbații adoră ceasurile și, cu siguranță, iubitul/soțul tău nu face excepție de la această regulă nescrisă. Alege un ceas simplu, masculin, pe care îl poate purta la orice ținută. De asemenea, acesta poate fi un cadou perfect și pentru iubita/ soția. 

Parfum

Aroma sa preferată, împachetată într-un ambalaj specific Crăciunului, cu siguranță îi va aduce zâmbetul pe buze. Și cu puțin noroc poți beneficia și de reducerile de sezon. 

Brățări personalizate

Dacă vrei un cadou special, optează pentru două brățări pe care să fie gravată dată în care v-ați cunoscut. Vă veți aminti unul de celălalt de fiecare dată când veți privi bijuteria de la încheietură.

Sticlă de vin

O sticlă de vin vechi, pe care să o deschidă la un eveniment special, însoțită de accesorii, e un cadou perfect pentru oricine. 

Set cu ceaiuri

Dacă iubește ceaiul, poți să contribui la acest tabiet și să îi cumperi de Crăciun persoanei dragi un set de ceaiuri cu arome speciale sau poate chiar ceșcuțe din care să-l servească. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri