shutterstock_424728877
Timp Liber

prosoape femeie curatenie

Cat de frecvent e indicat sa ne spalam prosoapele de baie

Pastrarea prosoapelor curate si pufoase poate fi o misiune dificila. De aceea, editorii publicatiei House Beautiful au cerut sfaturi de la Liz Eichholz, cofondator si director creativ al unui celebru brand american de prosoape.

Iata ce spune specialista despre curatarea, uscarea si intretinerea corecta a prosoapelor, astfel incat ele sa reziste cat mai mult timp.

Spalarea

Potrivit lui Liz Eichholz, aceste accesorii de toaleta ar trebui spalate dupa fiecare 3-5 utilizari, tinand cont de cateva trucuri:

  • Ele ar trebui bagate la masina doar cu alte prosoape
  • E indicat ciclul rece
  • Prosoapele trebuie separate in functie de culori
  • In mod normal, inalbitorii cu clor ar trebui evitati, insa in situatii de criza, acestia pot fi utilizati
  • Trebuie respectata cantitatea de detergent recomandata pe eticheta

Uscarea

Liz Eichholz sustine ca prosoapele nu trebuie lasate in uscatorul fierbinte.

  • Indicata este utilizarea unei temperaturi moderate de caldura
  • Prosoapele nu trebuie lasate in uscator, ci scoase si impachetate cu grija

Prevenirea mucegaiului

"Unii oameni constata ca, la un moment dat, prosoapele incep sa miroasa urat chiar si dupa ce sunt proaspat spalate", spune Eichholz. "Adesea, acest miros rezulta din uscarea incompleta dintre utilizari sau din cauza lipsei fluxului de aer."

Ea recomanda agatarea intre utilizari si nu depozitarea lor, pliate, intr-un dulap: "Va recomand sa spalati acele prosoape urat mirositoare cu 1 cana de otet alb si jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu; otetul descompune acumularile, iar bicarbonatul neutralizeaza mirosul".

Inlocuirea

Din pacate, chiar si cu cea mai buna ingrijire, prosoapele nu rezista pentru totdeauna. Eichholz spune ca cele mai folosite trebuie inlocuite dupa 1-2 ani: "Semnul ca un prosop trebuie inlocuit este mirosul neplacut persistent si subtierea materialului. Daca nu mai e pufos si nu mai absoarbe, e timpul sa fie schimbat."

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri