cat costa o vacanta in egipt
Timp Liber

Ce poți vizita în Egipt. Cât costă o vacanţă în ţara piramidelor și care sunt principalele obiective turistice

Cât costă o vacanţă în Egipt? Este probabil principala întrebare pe care ți-o pui atunci când intenționezi faci un sejur în țara piramidelor și a Nilului. Răspunsul la această întrebare este: cât îți permite buzunarul. Preturile pentru o vacanţă in Egipt de şapte zile încep de la 350 euro de persoană, însă bineînțeles acestea pot creste în funcție de pretențiile voastre și de activitățile pe care vreți le faceți odată ajunși acolo. 

Turiștii care au mai fost în Egipt susțin ideal ar fi alegeți un hotel de 5 stele. "La ei 5 stele ar fi cam 4 în Turcia", spune Mihaela, care s-a întors de curând dintr-o astfel de vacanțăLa cinci stele, veți bucura de confort, mâncare bună și adevărate aqua parcuri. Prețul însă este în jur de 500 de euro pe săptămână, all inclusive, de persoană. Cu tot cu zbor.

Vestea buna este , odată ce v-ați asigurat zborul și cazarea, pe care le găsiți la pachet la diferite agenții de turism, totul va depinde de voi gestionați bugetul de călătorie în ceea ce privește mâncarea, activitățile, obiectivele turistice și alte modalități de distracție.

Cât de sigur e să călătorești în Egipt

Conform MAE (Ministerul Afacerilor Externe), cetățenilor români li se recomandă să evite deplasările în zona de nord a Peninsulei Sinai, întrucât au loc periodic atentate teroriste, zona de vest a R.A Egipt situată în proximitatea frontierei cu Libia și zona de frontieră cu Republica Sudan.

În schimb, cetățenii români pot să efectueze călătorii în localitățile Sharm el Sheikh, Hurghada, Marsa Matrouh, Luxor, Alexandria și Aswan, doar după o informare prealabilă cu privire la situaţia de securitate din zonele în care urmează să călătorească, manifestând o atenție sporită.

Din cauza pandemiei de coronavirus, condițiile de călătorie se pot schimbă de la o zi la alta. Momentam, turiștilor li se cere test covid la intrarea în Egipt (februarie 2021).

Pentru noutăți legate de călătoria în Egipt puteți accesa site-ul MAE.

Cum poți ajunge și cât costă o vacanţă în Egipt

Agențiile de turism oferă anumite chartere și pachete de servicii la prețuri avantajoase pentru cei care vor un sejur în Egipt, cu plecare din diferite orașe ale României.

Spre exemplu, noi am găsit chartere din București-Sharm El Sheikh – București care includ 1 bagaj de cală și 1 de mană, taxe aeroport, transfer aeroport- hotel -aeroport și cazare 7 nopți la prețul de 325 euro.
Pentru all inclusive, 5 stele, preturile încep de la 450 euro/persoană pentru 7 nopți.

Alte costuri includ prețul asigurării (în jur de 85 lei), viza (25 dolari pentru intrare unică, valabilă 30 de zile), și în această perioadă și prețul pentru testul covid.

VEZI SI: Cât costă o vacanță în Maldive și care sunt principalele obiective turistice de pe insule. Ce poti vizita acolo

Care e cea mai bună perioadă pentru mers în Egipt

Întrucât Egiptul are temperaturi foarte ridicate pe timp de vară (40-50 grade), evitaţi să îl vizitaţi în lunile iulie, iulie și august. În schimb optaţi pentru lunile martie-mai sau septembrie- noiembrie și vă puteţi bucura atât de activități, vizite la atracții turistice, safari cât și zile de plajă.

Câte grade sunt iarna în Egipt

În lunile de iarnă, temperaturile în Egipt sunt între 20-25 de grade, ceea ce nu este atât de rău.

Care e temperatura apei mării în Egipt

Temperatura apei este ideală între lunile iunie-octombrie când este între 26-28 grade celsius. Primăvara, temperatura apei este între 21-24 grade celsius, iar iarna între 21-23.

Care sunt cele două stațiuni unde merg turiștii și prin ce se remarcă fiecare 

Hurghada

Hurghada este una dintre cele mai frumoase stațiuni din Egipt, situată pe malul Mării Roșii. Este un fost sat pescăresc care astăzi are peste 200 de hoteluri, cuprinzând atât unități modeste de 2 stele, cât și proprietăți de lux.

Turiștii care optează pentru Hurhada vor rămâne impresionați de grădinile exotice, grădinile subacvatice, apele calde, albastrul Mării Roșii și activitățile numeroase: windsurfing, navigație, pescuit la mare adâncime, înot, snorkeling şi scufundări.

Citeşte şi: Cât costă o vacanță în Zanzibar. Ce poți face pe insulă: principalele obiective turistice și activități distractive

Sharm El- Sheik

Sharm El-Sheik este pe un promontoriu cu vedere la Strâmtoarea Tiran la gura Golfului Aqaba. Fost sat de pescar, Sharm El Sheik a fost transformat într-un port şi bază navală pentru marina egipteană.
Este o stațiune destinată complet turismului și nu există zone care să fie ocupate în permanenţă de localnici.

Turiștii vor avea parte atât de relaxare, de istoria interesantă a zonei, cât și de o serie de activități și o viață de noapte activă.

Ce poți face în Hurghada

Snorkeling

Dacă sunteți o persoană aventuroasă, care iubește apa, atunci sigur vă veți bucura de o sesiune de snorkeling în Marea Roșie.

Turul orașului Hurghada

Veți putea să vă bucurați de o zi uimitoare la Marea Moschee, Biserica Sf. Măria și ceva timp liber pentru cumpărături în bazare sau la bordul submarinului.

O vizită la Muzeul Miniaturilor

Un parc în aer liber, cu tururi printre machete ale celor mai faimoase atracții egiptene.

Turul Insulei Giftun

Insulele Giftun se mândresc cu o plajă cu un nisip extrem de fin și o apă de un albastru limpede. Veți ajunge acolo cu vaporul unde vă veţi puteți bucura de o sesiune de snorkeling prin care să explorați viața subacvatică.

VEZI: Cât costă o vacanță în Mexic. Care sunt cele mai spectaculoase stațiuni și ce plaje nu trebuie să ratezi

Safari în deșert

O zi perfectă petrecută pe dunele de nisip, în care veți putea admira nisipul roșiatic al deșertului.

Ce poți face în Sharm el Sheik

O vizită la parcul naţional Ras Mohammed 

Înconjurată de unele dintre cele mai incredibile locuri de scufundări din lume, această peninsulă găzduiește plaje glorioase, acivitati de snorkeling în larg, a doua pădure de mangrove din nordul lumii și un lac cu apă sărată.

Piața veche a orașului Sham

O vizită la apus în acest acest bazar (Souq) este o modalitate perfectă de a încheia ziua. Veți găsi tot felul de suveniruri, lămpi arabe, țevi tradiționale de fumat shisha și lemn gravat, iar la finalul sesiunii de cumpărături puteți să vă relaxați la unul dintre restaurantele ieftine din zonă.

Parcul acvatic Sharm el Sheik

Un loc de care se poate bucura întreaga familie. De la cascade, twister, jocuri, piscine, kamikaze, tobogane, acest parc vă va oferi activități care nu vă vor plictisi.

O zi de scufundări la Yolanda Reef

Este unul dintre cele mai populare locuri de scufundări din partea de nord a Mării Roșii și se află în Parcul marin Ras Mohammed. Scafandrii se adună aici pentru a explora rămășițele Yolandei, o veche navă cipriotă de marfă din 1980.

Ce excursii poți face în Egipt - principalele obiective turistice

Piramidele din Giza 

Sunt considerate una dintre cele 7 minuni ale lumii și sunt cele mai cunoscute piramide din antichitate.

Valea Regilor 

Este locul de odihnă a numeroși faraoni ai Noului Regat, ale căror rămășițe au fost îngropate în morminte în stâncă.

Templul din Luxor

A fost una dintre marile construcții ale Noului Regat (datând din secolul al XIV-lea î.Hr.) dedicate zeului Amun. Acesta a fost locul ceremoniilor menite să încurajeze viitoarele inundații ale Nilului.

Muzeul Egiptean (Muzeul antichităților egiptene) 

Aici veți putea vedea comoara tânărului faraon al noului regat Tutankhamun - mască funerară din aur solid.

Etichete: vacanta , egipt , costuri

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?