idei de vacanta grecia
Timp Liber

Inconjurata de sute de insule, Grecia este cea mai potrivite destinatii de vacanta. Lunile de vara aduc multi turisti pe insulele pitoresti ale tarii. Unele dintre acestea, cum ar fi Santorini sau Mykonos, pot fi supraaglomerate, insa cum optiunile sunt multiple, ai de unde alege.

Cele mai frumoase insule ale Greciei pentru o vacanta de neuitat

Inconjurata de sute de insule, Grecia este una dintre cele mai potrivite destinatii de vacanta. Lunile de vara aduc multi turisti pe insulele pitoresti ale tarii. Unele dintre acestea, cum ar fi Santorini sau Mykonos, pot fi supraaglomerate, insa cum optiunile sunt multiple, ai de unde alege.

Daca iti doresti privelisti impresionante, iubesti sporturile de apa sau doar iti doresti sa te intorci in timp, aceasta lista te va ajuta sa alegi un loc pentru un concediu de vis:

  • Tinos

Tinos este o insula de pelerinaj. Este inconjurata de Andros, Syros si Mykonos, fiind situata in partea de nord a Marii Egee. 40 de sate mici pitoresti, peste 700 de biserici si manastiri, plaje frumoase cu nisip fin impodobesc Tinos.

Insula dispune de o multime de golfulete romantice si plaje cu stanci.

  • Skopelos

Insula este situata intre Skiathos si Alonissos. Are o lungime de 17 km si o latime de 8 km, fiind cea mai mare insula din grupul insulelor Sporadele de Nord.

Peisajul regasit aici este dominat de doi munti ce ating altitudini de peste 500 m, varful Delphi cu o altitudine de 681 m, iar Palouki cu inaltimea de 546 m.

  • Spetses

Arhitectura insulei este splendida, orasele sale fiind in sine niste obiective turistice. Cele mai importante localitati sunt Dapia, Kounopitsa, Analipsi, Baltiza si Kasteli. Lor si se alatura capitala ce imprumuta denumirea insulei.

  • Iraklia

Insula Iraklia are doua sate: Panagia, situat in centrul insulei, si Agios Georgios care serveste ca port principal.

Ambele aceste sate au arhitectura traditionala, dar Agios Georgios este mult mai dezvoltat pentru turisti, deoarece ofera cateva studiouri si cateva taverne de peste.

Iraklia are multe plaje frumoase in jurul coastei. Unele dintre acestea pot fi accesate pe jos, in timp ce altele sunt mai la distanta si cararile sunt mult mai dificile.

  • Kefalonia

Spre deosebire de celelalte insule grecesti, Kefalonia ofera un peisaj variat, atat in interiorul insulei, cat pe bratele peninsulare.

Dealuri accidentate, terenuri muntoase, paduri inverzite de brazi, ape turcoaz, plaje generoase de nisip si sate de pescuit traditionale... toate compun insula Kefalonia, una dintre cele mai frumoase insule din Marea Ionica.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri