plosnite
Timp Liber

Desi plosnitele de pat nu transmit boli infectioase, ele tot reprezinta un pericol pentru sanatatea noastra. Aceste mici insecte pot provoca eruptii cutanate, alergie, dar si anxietate, stres si insomnie. Iata cum reusesti sa depistezi daca ai plosnite de pat inainte de a se raspandi:

Cum iti dai seama ca ai locuinta infestata de plosnite. Ce trebuie sa faci pentru a scapa de ele

Desi plosnitele de pat nu transmit boli infectioase, ele tot reprezinta un pericol pentru sanatatea noastra. Aceste mici insecte pot provoca eruptii cutanate, alergie, dar si anxietate, stres si insomnie. Iata cum reusesti sa afli daca ai plosnite in apartament sau cand calatoresti:

  • Muscaturi pe piele

Daca ai pielea iritata sau observi mici pete de culoare rosie pe fata, brate, picioare, piept sau spate, este un semn ca ai plosnite de pat. Acestea sunt muscaturi care ulterior s-au inflamat, iar odata scarpinate, pot duce la sangerare si infectie.

Pentru a te asigura ca plosnitele sunt vinovate pentru semnele rosii de pe corpul tau, priveste modelul muscaturilor. Cele facute de aceste insecte apar adesea in grupuri, linii drepte si in zig-zag. Cu toate acestea, este posibil sa unele persoane sa nu aiba nicio reactie fizica de acest fel.

  • Pete pe haine

Verifica daca ai pete rosii pe pat sau haine. Daca ai strivit o plosnita in timp ce se afla pe pielea ta, aceasta va lasa o urma de sange. Ai putea gasi, de asemenea, pete de culoare ruginie, care sunt facute de materiile fecale ale plosnitelor.

Le poti gasi si pe cearceafurile de pat, precum si in locuri mai greu accesibile, cum ar fi cusaturile pentru saltele si ramele din lemn. Verifica, de asemenea, peretii si sub tapet, deoarece plosnitele de pat pot lasa materii fecale si in aceste locuri.

  • Miros neplacut

Glandele plosnitelor de pat elibereaza feromoni, iar daca acestea sunt multe, mirosul poate fi destul de puternic si neplacut. Deci, daca dormitorul tau miroase a haine mucegaite sau mancare stricata, cu siguranta ai un motiv de ingrijorare.

  • Carcase dure

Plosnitele de pat isi pierd carcasa atunci cand cresc, asa ca uita-te dupa coji de culoare deschisa. Verifica pernele, cusaturile saltelei, scaunele, canapelele, sertarele si hainele.

  • Pete albe

Daca observi pete albe pe mobilier, acestea ar putea fi oualele plosnitelor sau cojile de oua. Au forma boabei de orez si o culoare alba translucida, uneori stralucitoare.

Cum scapi de plosnite

Plosnitele pot fi gasite chiar si in cele mai curate case sau hoteluri de cinci stele. Deci, in timp ce curatenia are un rol important pentru eliminarea plosnitelor, utilizeaza si alte metode pentru a scapa de acestea.

Fiindca aceste insecte nu tolereaza mediile acide, alcoolul sanitar este un remediu foarte eficient impotriva lor. Pune produsul intr-o sticla cu pulverizator si aplica-l pe pat si in orice loc in care suspectezi ca se ascund plosnitele.

Daca acest remediu nu te ajuta, apeleaza la servicii deratizare si dezinsectie.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: locuinta , plosnite , insecte

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri