uscare haine
Timp Liber

De cele mai multe ori, din lipsa spatiului, alegem sa uscam hainele in interiorul locuintei, in special iarna, cand temperaturile de afara sunt foarte scazute.

Iti usuci hainele in casa? Motivele pentru care ar trebui sa nu mai faci asta

De cele mai multe ori, din lipsa spatiului, alegem sa uscam hainele in interiorul locuintei, in special iarna, cand temperaturile de afara sunt foarte scazute.

Pe langa faptul ca, din cauza uscarii incorecte, hainele vor avea un miros neplacut, acest lucru nu este benefic pentru sanatatea ta. Umiditatea aerului creste cu pana la 30%, ceea ce favorizeaza dezvoltarea mucegaiului si duce la inmultirea acarienilor. De asemenea, umezeala poate atrage o varietate de ciuperci, bacterii si virusi.

"Mediile umede incurajeaza dezvoltarea mucegaiului care poate elibera 'seminte' numite spori", spune specialistul Pheena Keeny.

Acestia nu sunt vizibili si pot provoca reactii alergice. Cele mai predispuse persoane sunt cele care sufera de astm, probleme ale pielii sau cele care au un sistem imunitar slab.

Pe de alta parte, mucegaiul din casa poate duce la boli grave ale aparatului respirator si chiar si la probleme psihologice, precum depresia.

Unele tipuri de mucegai elibereaza toxine care afecteaza sistemul nervos. Ele pot produce dureri de cap, dificultati de concentrare si chiar depresie, conform unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Brown din SUA. 

Unde ar trebui sa uscam hainele

Potrivit profesorului Denning de la National Aspergillosis Centre din Manchester, un teanc de haine spalate contine aproape doi litri de apa care este eliberata in camera. De aceea, el recomanda sa uscam hainele afara sau intr-un spatiu bine ventilat, departe de dormitoare si zone de locuit.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?