curatare bucatarie
Timp Liber

Mediul in care traim este ideal dezvoltarii acarienilor si bacteriilor, iar curatenia este cea care ne ajuta sa ii evitam si sa ne pastram viata sanatoasa. Cum toamna s-a instalat incetisor, a venit momentul sa marcam inceperea unui nou sezon cu o curatenie temeinica.

Curatenia de toamna. Care sunt cele mai murdare locuri din bucatarie si cum le cureti

Mediul in care traim este ideal dezvoltarii acarienilor si bacteriilor, iar curatenia este cea care ne ajuta sa ii evitam si sa ne pastram viata sanatoasa. Cum toamna s-a instalat incetisor, a venit momentul sa marcam inceperea noului sezon cu o curatenie temeinica.

Nu stii de unde sa incepi? Iata cateva dintre cele mai importante zone ale bucatariei pe care ar trebui sa te concentrezi:

  • Aragazul

Pulverizeaza plita cu otet alb, apoi presara bicarbonat de sodiu pe suprafata umeda. Umezeste un prosop in apa fierbinte si pune-l deasupra plitei timp de 10-15 minute inainte de a sterge amestecul.

Si cuptorul tau are nevoie de o curatare ca la carte. Prepara o pasta din jumatate de cana de bicarbonat de sodiu si cateva linguri de apa. Scoate tot din cuptor si intinde pasta pe peretii cuptorului. Lasa amestecul sa stea peste noapte si intre timp curata rafturile cuptorului.

Dupa cel putin 12 ore, sterge pasta cu o carpa umezita in apa calda. Pulverizeaza otet alb pentru a indeparta excesul de bicarbonat, apoi sterge din nou cu o carpa umeda.

  • Hota

Ventilatorul hotei va rula si mai eficient cu un filtru nou, care va ajuta la economisirea energiei.

  • Cuptorul cu microunde

Dupa ce scoti tava de sticla si o speli, umple jumatate de pahar sau un bol cu apa si adauga o lingura de otet alb. Pune paharul in aparat si porneste-l. Dupa cinci minute, indeparteaza recipientul si sterge interiorul cuptorului cu microunde.

Poti incerca si cu jumatate de lamaie si o cana de apa. Lasa-le pentru cateva minute, dupa care curata interiorul cuptorului cu o bucata de material umeda. Toata crusta si murdaria ar trebui sa se curete usor.

  • Dulapurile

Curata rafturile cu produse speciale, inainte de a le umple cu fel si fel de delicatese pentru sezonul care urmeaza.

De asemenea, si dulapului de sub chiuveta ar trebui sa ii acorzi atentie deosebita. Pe langa curatarea clasica, sorteaza produsele de curatare si inlocuieste orice este necesar.

  • Masina de cafea

Fa-ti timp pentru a curata ceainicul sau aparatul de cafea. Pentru a indeparta depozitele de pe peretii ceainicului, fierbe otet alb si apa in el. Lasa apa fiebinte sa stea cel putin o ora dupa ce il iei de pe aragaz.

Pentru a curata aparatul de cafea, poti folosi o solutie otet-apa. Mai intai, indeparteaza filtrul, apoi adauga un amestec de otet si apa in rezervorul de apa si porneste-l.

  • Frigider

A venit momentul sa iti iei ramas de la mancarea expirata, condimentele crude si sa faci loc ingredientelor de toamna. Dar mai intai, curata bine frigiderul.

Scoate toate alimentele, sertarele si rafturile. Pentru curatarea frigiderului poti folosi o combinatie de apa si otet alb, iar rafturi pot fi spalate in chiuveta.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri