masina de spalat
Timp Liber

Obiecte surprinzatoare pe care le poti baga la masina de spalat, dar probabil nu ai facut-o pana acum

Exista multe articole care nu ar trebui sa ajunga in cuva masinii de spalat - tuburi de ruj, markere, creioane sau obiecte din spuma.

De cealalta parte insa, exista si o multime de articole pe care le putem spala eficient folosind masina, dar nu o facem suficient de des sau poate nu am incercat niciodata.

Covorasele de la masini

Covorasele beneficiaza de tratament special de curatare doar daca mergem la spalatorie. Ele pot fi curatate si la masina, mai ales daca le scuturam de praf si murdarie inainte. E suficient sa le tratam ca pe rufele obisnuite si sa le agatam ca sa se usuce corect.

Gentile de sport

Acestea acumuleaza transpiratie, miros, murdarie si germeni din spatiile in care le depozitam la sala ori in automobil. Pentru o curatare temeinica, trebuie sa deschidem toate buzunarele si sa ne asiguram ca nu uitam obiecte inauntru. Gentile se spala la masina intr-un ciclu cu apa rece.

Covoras de yoga

Daca nu e specificat pe eticheta ca nu poate fi spalat la masina, covorasul de yoga trebuie curatat o data pe luna, fara sapun, la temperatura medie.

Perdelele de dus din plastic

Acestea pot fi bagate la masina de spalat cu o cantitate serioasa de detergent. Pentru putere suplimentara de curatare, pot fi insotite in cuva de cateva prosoape obisnuite.

Capul de mop

Majoritatea rezervelor sunt detasabile tocmai pentru a permite spalarea si inlocuirea. In functie de tipul materialului din care sunt facute (vascoza, microfibra, bumbac), ele pot fi spalate cu detergent, la temperaturi medii, in cicluri obisnuite.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri