gamer femeie
Timp Liber

Cine nu si-ar dori sa fie platit pentru a se juca pe computer toata ziua? Te-ai putea gandi ca e jobul perfect doar in viziunea barbatilor fiindca nu pare tocmai stilul de viata pe care si l-ar dori o femeie.

Este mai bună la jocuri video decât bărbații. Kim Se-yeon, tânăra care s-a impus în lumea gamerilor

Cine nu și-ar dori sa fie plătit pentru a se juca pe computer toată ziua? Mulţi s-ar putea gândi că e jobul perfect doar în viziunea bărbaților, dar stilul de viață li se potriveşte şi anumitor doamne şi domnişoare.

Jucătorii video profesioniști se antrenează de dimineață până seara, făcând pauze doar pentru a dormi, mânca și ocazional pentru socializare. Dar aceste lucruri nu au descurajat-o pe Kim Se-yeon, în vârstă de 19 ani să intre în această lume.

Născută în orașul Daejeon din Coreea de Sud, ea a descoperit jocurile video pe când avea doar 5 ani.

În prezent, Kim joacă pentru Shanghai Dragons în Overwatch League, o ligă profesionistă de e-sports pornită de dezvoltatorul Blizzard Entertainment.

Pe numele său de gamer Geguri, tânăra și-a început cariera de jucător Overwatch cu personajul Zarya, care poate absorbi loviturile și le poate redirecționa către adversarii ei sub forma unui laser cu fascicul.

"Din moment ce sunt singurul jucător de sex feminin din întreaga ligă, cred că sunt o mulțime de oameni care se uită la mine și mă privesc ca pe un model. Știind asta, încerc din greu să îi inspir pe alții să ajungă unde sunt astăzi", a declarat ea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 A fost acuzată de înșelătorie

Geguri activează într-o lume dominată de bărbați și de multe ori s-a simțit marginalizată de faptul că este femeie. În 2016, în timp ce obținea rezultate din ce în ce mai bune în ligile Overwatch, a fost acuzată de înșelătorie.

A urmat o investigație făcută de Blizzard, dezvoltatorul american de jocuri, care a eliberat-o de acuzații.

"Singurul lucru pe care l-am învățat după incidentul de hacking este că nu trebuie niciodată sa acuzi pe cineva fără dovezi corespunzătoare. Am reușit să trec prin întreg fiasco-ul cu ajutorul și sprijinul colegilor mei de atunci", a spus ea pentru Time.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri