femei antreprenor
Timp Liber

Ramya si Priyanka sunt de parere ca femeile acorda mai multa atentie detaliilor in comparatie cu barbatii si chiar acesta este motivul care le aduce clienti. Una este doctor, cealalta arhitect si au fondat compania NexRea in iunie 2017.

Ramya si Priyanka, surorile care au reinventat modul in care se foloseste realitatea virtuala in companii

Ramya si Priyanka sunt de parere ca femeile acorda mai multa atentie detaliilor in comparatie cu barbatii si chiar acesta este motivul care le aduce clienti. Una este doctor, cealalta arhitect si au fondat compania NexRea in iunie 2017.

Ramya si Priyanka spun ca femeile care incep o afacere in industrii precum cea tehnologica sunt inca considerate neobisnuite sau rare: "Oamenii crec ca o femeie ar trebui sa deschida un butic. Aceasta este perceptia, dar trebuie sa se schimbe. Femeile au roluri tot mai puternice si isi incep propriile companii in tehnologie", a afirmat ea pentru The News Minute.

Desi conduc o companie profitabila, cele doua surori continua sa se loveasca de reticenta oameniilor, tocmai din cauza genului lor.

"Conduc strategia globala de vanzari si marketing pentru companie. Dar m-am confruntat cu situatii in care daca ma duc la un demo cu un membru de sex masculin din echipa mea, atentia publicului este concentrata asupra tipului. Se concentreaza asupra lui si cred ca este cel care a construit tehnologia pana cand iau eu cuvantul", povesteste Ramya.

Cu ce se ocupa NexRea, afacerea celor doua surori

NexRea realizeaza experiente virtuale pentru marketing, vanzare, instruire sau mentenanta oricarui produs tangibil folosind o tehnologie AR/VR pe care Ramya si Priyanka au brevetat-o.

"De exemplu, daca o companie precum GE Healthcare doreste sa isi instruiasca personalul intern sau clientii, acestia petrec de obicei mult timp mergand in calatorii, transportand dispozitivul si apropiindu-i pe oameni. Folosind solutia noastra, economisesc aproximativ 50% din costurile de instruire", a explicat Ramya.

Aplicatia lor, Reality Augmented by NexRea, ofera instuctiuni pas cu pas privind instalarea, intretinerea, repararea si asistenta de la distanta a unor game de dispozitive medicale. De asemenea, permite colaborarea in timp real intre expertii remote si tehnicienii din teren, evitand astfel costurile ridicate.

Compania celor doua surori activeaza si in spatiul educational, acolo unde colaboreaza cu institutii de invatamant carora le vand experimente virtuale de invatare. Pentru acest segment, compania lucreaza cu institutii precum Universitatea Stanford si BicRens.

Dupa ce si-au dezvoltat afacerea in domeniul sanatatii si al educatiei, urmatoarea arie de interes va fi industria de retail.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri