ceo femeie
Timp Liber

, Carina Akerstrom devine una dintre putinele femei care au ajuns sa conduca o mare institutie financiara.

Una dintre cele mai mari banci din Suedia a numit prima femeie in functia de CEO

Svenska Handelsbanken AB a numit pentru prima data in istoria companiei o femeie in functia de CEO. Astfel, Carina Akerstrom devine una dintre putinele doamne care ajung sa conduca o mare institutie financiara.

Carina are 56 de ani, lucreaza in cadrul companiei din 1986 si a preluat misiunea dificila de a redresa Handelsbanken, ea fiind al patrulea director executiv din ultimii ani. Doar in ultimele 12 luni, actiunile creditorul suedez au inregistrat o scadere de 11% si Handelsbanken si-a pierdut locul in top 3 cele mai importante banci din Suedia.

In calitate de CEO, Akerstrom se va alatura unui club restrans de femei, dar in crestere, care ocupa functii importante intr-o institutie bancara din aceasta tara. Din grup mai fac parte Birgitte Bonnesen, CEO Swedbank, CEO Danske Bank Suedia, Berit Behring si Annika Falkengre, fosta CEO SEB.

Carina Akerstrom si-a inceput cariera in cadrul bancii in 1986, cand a inceput sa lucreze la filiala din Kalmar. Din 2016, ea a ocupat functia de director executiv adjunct al bancii.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri