doamnele digi
Actualitate

Portretul unei doamne Digi.Din redacția Digi Sport, Sorina Lazăr și Mianda Vasile contribuie la realizarea celui mai bun jurnal sportiv

E o vorbă celebră care spune că în spatele unui bărbat de succes se află o femeie puternică. Dar în spatele unei femei puternice, se află ceva? Desigur: încrederea în propriile calități și puterea de muncă. Așa ar spune următoarele  "doamne Digi" din serialul nostru de portrete femine, Sorina Lazăr și Mianda Vasile, ambele oameni de bază în redacția Digi Sport. Sorina Lazăr  este regizor de emisie în regia Digi Sport, iar Mianda Vasile este secretar de emisie.

IMPOSIBIL” este doar un cuvânt pentru Sorina Lazăr, regizor de emisie Digi Sport

 

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Sorina este regizor de emisie în regia Digi Sport, unde lucrează chiar din perioada anterioară lansării televiziunii. ”Urma să se lanseze noua televiziune sportivă, am fost la interviu și... iată că lucrez la Digi Sport încă de dinainte de a fi lansat, pe vremea când se instala aparatura, se faceau configurări, apoi am luat parte la primele probe de emisie pentru ca emisia live să iasă perfect”, își amintește Sorina.

Alegerea acestui drum profesional a fost pentru ea o provocare. De aceea a și optat pentru o facultate percepută ca fiind masculină și a devenit una dintre cele 20 de fete dintr-o serie de peste 100 studenți.

Îmi plac provocările! Întotdeauna am crezut că prin multă muncă și implicare vin și realizările. Așa că am terminat o facultate percepută ca fiind masculină (…), iar pentru mine televiziunea a fost o fascinație și am reușit ușor-ușor să realizez tot ceea ce mi-am propus. Este adevărat că în echipa Digi Sport suntem puține fete, dar cu toții suntem o echipă puternică și vin la serviciu relaxată pentru că știu că mă pot baza pe orice coleg/ colegă”, spune Sorina.

În timpul liber, îi place să se plimbe în natură, merge cu bicicleta, o activitate preferată pentru a petrecere mai multă vreme cu fetița sa. Împreună fac întreceri sau găsesc diverse moduri de a se distra, iar asta îi reîncarcă bateriile cu energie.

Evită cu eleganță să dea rețete sau sfaturi femeilor care și-ar dori să se despindă de prejudecăți și sa cuteze la mai mult. ”E cam greu de răspuns la această întrebare pentru că depinde de felul de a fi al fiecăreia, de mediul în care a crescut. Oricum, cele mai importante sunt încrederea în sine și puterea de muncă. În lipsa sprijinului apropiaților, și AUTOÎNCURAJAREA funcționează”, mai spune Sorina. Și completează: ”Cred că IMPOSIBIL este doar un cuvânt. Dacă îți place ceva cred că important este să VREI și să ÎNCERCI. Apoi vine muncă, și iar muncă”.
În ciuda energiei pe care o degajă și a atitudinii convingătoare, plină de stăpânire de sine, Sorina are și câteva dorințe legate de lucruri pe care le-ar îmbunătăți. ”Mi-aș dori să citesc mai mult, să mă plimb mai mult și să fiu mai energică”, acestea sunt dorințele de mai bine pe termen scurt.

Când vine vorba de modele, Sorina mărturisește că nu are unul anume și întotdeauna a învățat de la toți cei care au părut un exemplu de urmat. ”De la oricine poți învăța. Pentru că lucrez într-o televiziune sportiva, pot zice că îi admir pe sportivii de performanță pentru implicarea, dăruirea, puterea de muncă de care dau dovadă pentru a ajunge în top”, adaugă doamna Digi.

Chiar dacă nu și-a propus (sau, cel puțin, nu ne-a destăinuit nouă un astfel de plan) să scrie vreo carte, dacă ar putea da un titlu de carte preferată carierei sale acesta ar fi: „DA, POȚI!” by me.

Vezi si: Portretul unei doamne Digi. Cosmina Nagy, de la economie la branșamentele de fibră optică: coordonează 29 de echipe de bărbați

Mianda Vasile, secretar de emisie în cadrul Digi Sport: „Cel mai bine mă reprezintă titlul Atitudinea este totul, de Jeff Keller”


Mianda Vasile face parte din cadrul Grupului Digi din data de 1 martie 2008, iar la un an distanță, dorindu-și o nouă provocare, s-a alăturat echipei Digi Sport. Deoarece încă din copilărie a fost atrasă de tot ceea ce însemna domeniul tehnic, colega noastră a văzut că, în Grupul Digi, are cele mai multe oportunități de a-și îndeplini visul.

 

Mianda este o persoană căreia îi plac competițiile, fiind o fire perfecționistă și meticuloasă și se implică în totalitate în activitatea pe care o desfășoară pentru ca, în final, serviciile pe care le livrează să fie de cea mai bună calitate. Acest lucru nu ar putea fi posibil, așa cum ne mărturisește și ea, fără echipa pe care o coordonează, aspect care se reflectă în emisia finală.

Colega noastră promovează gândirea pozitivă și este de părere că indiferent de împrejurare, atitudinea pe care o ai cu privire la ceea ce ți se întâmplă înseamnă totul. Având în vedere că majoritatea dintre noi avem un model care ne inspiră, modelul masculin pe care colega noastră încearcă să îl urmeze atât pe plan profesional, cât și personal este antreprenorul Jim Rohn: „Întotdeauna am fost atrasă de viața antreprenorială, așadar modelul masculin pe care încerc să îl urmez atât pe plan profesional, cât și personal este Jim Rohn.

Printre valorile pe care a reușit să mi le insufle, menționez abilitatea de comunicare, gândirea pozitivă, perseverența, precum și dorința de a-i ajuta pe oamenii din jurul meu”. Își dorește ca anul acesta să acorde o mai mare atenție dezvoltării personale.

 

Întrebată ce titlu i-ar rezuma cel mai bine povestea vieții profesionale, Mianda spune: „cel mai bine mă reprezintă titlul Atitudinea este totul, de Jeff Keller”. Vă invităm să o citiți și poate veți descoperi, astfel, de unde își ia Mianda energia și perseverența.

Vezi si: Portretul unei doamne Digi. Elena Mihai, manager zona Est DIGI, despre cum a reușit să se impună într-o lume a bărbaților

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri