Prințesa Diana
Actualitate

Prințesa Diana / Getty Images

25 de ani de la moartea prințesei Diana. Medicul care i-a acordat primul ajutor, dezvăluiri neașteptate: ”Nu mai avea putere!”

S-au scurs 25 de ani de când prințesa Diana și-a pierdut viața în urma unui accident rutier ce a avut loc în Paris, Franța, iar medicul Frederic Mailliez, care a ajuns la fața locului la scurt timp după impact, a vorbit despre momentele acelea.

Dr. Frederic Mailliez se întorcea acasă de la o petrecere și a trecut prin tunelul Alma din Paris în momentul în care a observat o mașină fumegând.

Citește și: Secretul care a ieșit la iveală la 24 de ani de la moartea ei. Prințesa Diana ar fi plănuit să se mute în California, SUA

”M-am îndreptat spre mașina avariată. Am deschis ușa și m-am uitat în interior.”, și-a amintit el într-un interviu pentru Associated Press.

”Am văzut patru oameni, doi dintre ei aparent morți, fără reacție, fără să respire. De cealaltă parte, alți doi oameni păreau a fi răniți grav. Pasagerul din față țipa, el respira singur. Femeia pasager, în schimb, o femeie tânără, avea dificultăți în a respira, avea nevoie de ajutor imediat.”, a povestit el. 

Citește și: Ce ar fi spus prințesa Diana despre decizia prințului Harry de a renunța la titlul regal. Cea mai bună prietenă a ei, declarații inedit

Bărbatul și-a amintit că s-a întors imediat la mașină pentru a lua o pungă pentru a o ajuta să respire și pentru a suna la serviciile de urgență.

”Era inconștientă, dar cu ajutorul pungii mele pentru respirație a câștigat un pic de energie, însă nu putea să spună nimic.”, a mai adăugat el. 

printesa diana, 1997
Prințesa Diana, în ziua în care a împlinit 36 de ani / Foto: Profimedia

Ulterior, însă, bărbatul avea să afle că cea pe care a încercat să o ajute este nimeni alta decât prințesa Diana.

”Știu că este surprinzător, însă nu am recunoscut-o pe prințesa Diana. Eram în mașină, pe bancheta din spate, acordând asistență. Mi-am dat seama că era foarte frumoasă, dar atenția mea era atât de concentrată pe ceea ce trebuia să fac pentru a-i salva viața, încât nu am avut timp să mă gândesc cine era această femeie.”, a mai adăugat medicul.

Pompierii au venit rapid, iar Diana a fost dusă la un spital din Paris, unde a murit câteva ore mai târziu. Iubitul ei, Dodi Fayed, și șoferul au murit și ei la scurt timp. Bodyguard-ul a fost singurul supraviețuitor al accidentului, pentru că avea centura pusă.

Citește și: Ce poreclă i-a pus prințesa Charlotte tatălui său. Prințul William adoră ca fiica sa să-l numească așa

A fost un șoc pentru mine să aflu că era prințesa Diana, că s-a stins din viață. Mereu m-am întrebat: ”Oare am făcut tot ce am putut să o salvez? Oare mi-am făcut jobul bine?” Am realizat atunci că numele meu va fi legat mereu de această tragedie, așa că mă simt un pic responsabil de ultimele ei momente.”, a mai declarat el în cadrul interviului.

Prințesa Diana a murit în urma unui accident rutier

În 2022, se vor comemora 25 de ani de la moartea Prințesei Diana. Lady D și-a pierdut viață pe 31 august 1997. Se află la Paris și a murit în urmă unui accident de mașînă, șoferul fiind orbit de blițul paparazzilor care o urmăreau.

Prințesa Diana
Prințesa Diana a fost o emblemă a stilului. / Foto: Profimedia

Citește și: Cei doi copii îi sunt mereu aproape! Cum și-a arătat Meghan Markle dragostea față de Archie și Lilibet în clipul ei aniversar

În timpul vieții, această a trebuit să facă față infidelității soțului sau, Prințul Charles, a indiferenței pe care acesta o arată în public față de ea, dar și presei care încerca în continuu să afle detalii din viață lor privată. S-a luptat cu bulimia, dar și cu depresia post-natală. Acțiunile caritabile au fost evadarea emoțională a Prințesei Diana, care în 1996 a divorțat de Prințul Charles.

De la moartea acesteia, o serie de filme, musicals și expoziții i-au fost dedicate, precum și diferite intervenții culturale.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri