Prințul Harry și Meghan Markle/ Profimedia
Actualitate

Prințul Harry și Meghan Markle/ Profimedia

Motivul pentru care prințul Harry și Meghan Markle nu vor rămâne fără titlurile regale, indiferent de ce vor spune despre rudele lor

Indiferent de cât de tensionată va deveni relația dintre prințul Harry și Meghan Markle și rudele sale, este foarte puțin probabil ca aceștia să-și piardă titlurile regale, susțin unele voci apropiate familiei regale.

Prințul Harry și soția sa, fosta actriță Meghan Markle, au stârnit numeroase controverse după apariția documentarului în care vorbesc despre ce a însemnat pentru ei să lucreze pentru Casa Regală Britanică.

Cei doi au primit tilurile de duce și ducesă de Sussex în ziua nunții, pe 19 mai 2018, de la regina Elisabeta. În ciuda faptului că multe voci au susținut că aceștia ar trebui să rămână fără ele după dezvăluirile făcute în cadrul documentarului, acest lucru este foarte puțin probabil.

”Regele Charles trebuie să le retragă titlurile regale acestora și să le taie legăturile rămase cu Familia Regală înainte de a distruge monarhia.”, a susținut jurnalistul Piers Morgan.

Citește și: Prințul Harry, dezvăluiri despre ruptura dintre Meghan Markle și tatăl ei: ”Dacă n-ar fi fost cu mine, atunci el ar fi fost lângă ea!”

Un jurnalist, însă, a declarat, în cadrul unui interviu pentru Page Six, că acest lucru este puțin probabil.

”Să le retragă titlurile regale este ceva ce regele Charles nu ar lua niciodată în considerare. Ar fi mult prea drastic și punitiv.”, a spus expertul, acesta continuând: ”Nu ar face nimic o astfel de măsură, decât le-ar da ocazia ducilor de Sussex să spună că a fost o răzbunare.”

Citește și: Mama lui Meghan Markle a știut imediat că prințul Harry e potrivit pentru fiica ei: "Un bărbat înalt, amabil, cu maniere excelente”

De asemenea, chiar dacă prințul Harry și Meghan Markle ar rămâne fără titlurile de duce și ducesă de Sussex, aceasta va avea un alt nume onorific, potrivit protocolului regal, și anume prințesa Harry.

Prințul Harry, critic la adresa familiei regale

În primele episoade ale documentarului "Harry & Meghan", ducele şi ducesa de Sussex s-au concentrat în principal pe hărţuirea mediatică şi au vorbit despre "prejudecăţile inconştiente" ale monarhiei britanice în ceea ce priveşte rasismul, scrie Agerpres. Restul serialului promite să fie mai exploziv pentru familia regală, deoarece fiul cel mic al regelui Charles al III-lea şi fosta actriță ce i-a devenit soție urmează să prezinte versiunea lor despre retragerea din familia regală, în 2020.

Citește și:Prințul Harry spune că membrii familiei regale considerau hărţuirea lui Meghan de către tabloide un „ritual de trecere”

Prințul Harry și Meghan Markle
Prințul Harry și Meghan Markle, imagine din seria lor documentară/ Profimedia

"Nu am fost doar aruncată la lupi, s-au folosit de mine pentru a hrăni lupii", a declarat Meghan Markle în trailerul pentru aceste episoade.

"Ei au considerat că este normal să mintă pentru a-mi proteja fratele, dar nu erau pregătiţi să spună adevărul pentru a ne proteja pe noi", a declarat la rândul său Harry despre fratele său mai mare, William.

Citește și: Regele Charles și restul familiei regale, “îngroziți” de lansarea documentarului lui Harry și Meghan. “Există un sentiment de trădare”

Marcat de critici referitoare la lipsa de sprijin din partea casei regale şi înfăţişând monarhia britanică şi uniunea statelor Commonwealth ca fiind instituţii învechite şi imperialiste, documentarul a relansat în Regatul Unit, unde Harry şi Meghan sunt extrem de nepopulari, acuzaţiile de ipocrizie din partea lor şi lipsa de respect faţă de casa regală, la trei luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a şi de la urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea.

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri