Amal Clooney
Actualitate

Amal Clooney a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina poate fi catalogat drept măcel. / Foto: Profimedia

Amal Clooney a catalogat dur situația din Ucraina: "E un abator în inima Europei. Războiul agresiv al lui Putin e revoltător"

Amal, soția lui George Clooney, este o reputată avocată ce apără drepturile omului. Aceasta a luat cuvântul într-o reuniune informală a Consiliului de Securitate al ONU și a catalogat în termeni duri ceea ce se întâmplă în Ucraina.

"Astăzi, Ucraina este un abator. Chiar în inima Europei. Războiul agresiv al lui Putin este atât de revoltător încât, chiar și după avertismentele venite din SUA și antecedentele penale ale Rusiei, ucrainenilor nu le vine să creadă că acest lucru s-ar fi putut întâmpla", a transmis Amal Clooney în cadrul reuniunii.

Citește și: Povestea impresionantă de viață a lui Amal, soția lui George Clooney

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Avocata a continuat: "Încă citesc titluri de știri și nu știu cum să le procesez. Mii de copii ar putea fi deportați în Rusia? Adolescentele sunt violate pe stradă în fața familiei și a vecinilor? A fost bombardată o clădire care avea scris pe ea cuvântul 'copii'? Civilii din Mariupol sunt în mod sistematic înfometați și torturați până la moarte? Din păcate, răspunsul este da".

Din luna martie, Amal face parte dintr-o comisie internațională dedicată investigării crimelor comise de forțele ruse în Ucraina, scrie People.

Citește și: Irina Shayk, prima reacție în contextul războiului din Ucraina. Ce mesaj a făcut public rusoaica pe rețelele sociale

„Iată-ne, confruntați cu dovezi ale agresiunii, ale crimelor de război, ale crimelor împotriva umanității și dovezi tot mai mari ale genocidului”, a mai spus soția lui George Clooney la reuniune informală a Consiliului de Securitate al ONU.

„Cum am ajuns aici? Cred că am ajuns aici ignorând justiția atât de mult timp. De prea mult timp, am urmărit cum autorii abuzurilor în masă ale drepturilor omului au ucis, torturat și violat fără consecințe”, a continuat avocata pentru drepturile omului, citând atrocitățile din Yemen și Myanmar drept exemple.

Citește și: Olena Zelenska trăiește un coșmar de când a început războiul: “Faptul că suntem vânați ne face să ne simțim ca într-un film prost”

Amal este căsătorită cu George Clooney din 2014

amal clooney si george clooney

Amal este femeia care l-a făcut pe George Clooney să-și schimbe total opinia asupra căsătoriei. În 2014, cei doi și-au unit destinele în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Veneția. Aceștia sunt părinții unei perechi de gemeni, Alexander și Ella, în vârstă de aproape cinci ani.

Citește și:George Clooney a dezvăluit secretul căsniciei cu Amal: ”Mă simt foarte norocos!”

George Clooney a luat prin surprindere pe multă lume când a decis să se căsătorească cu Amal. Chiar și actorul de 60 de ani a mărturisit că întâlnirea cu ea a fost revelatoare și surprinzătoare: "Credeam că am o viață plină, nu mă gândeam că are fi incompletă fără copii, apoi am întâlnit-o pe Amal și mi-am dat seama că viața mea fusese cam goală. Mai adaugi și doi copii și deodată realizezi că era extrem de goală. Acum am un sentiment de acasă, de dragoste necondiționată, tot ce credeai că poți să obții cu o carieră strălucită și un câine. Realizezi, de fapt, că este vorba despre mult mai mult", a recunoscut actorul de top.

Foto: Profimedia

 

Etichete: amal clooney , ucraina , razboi , rusia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?