regina elisabeta a doua a angliei
Actualitate

Regina Elisabeta are probleme de sănătate / Getty Images

Ce relație avea Regina Elisabeta a II-a cu cele patru nepoate ale sale. Eugenie, Beatrice, Zara și Louise, devastate de moartea bunicii

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a lăsat o întreagă națiune îndurerată, însă cel mai mult suferă familia sa. Regretata suverană a avut o relație bună cu toți nepoții săi, însă cu nepoate sale a fost una de-a dreptul specială. 

Cele patru nepoate ale Reginei Elisabeta își vor aminti mereu de ea ca fiind „bunicuța” lor cea bună, răbdătoare și iubitoare, care și-a găsit timp atât pentru a conduce țara cât și pentru a fi alături de familia ei. 

În timp ce relația ei cu prințul William și Harry a fost adesea în centrul atenției, ea a avut o relație deosebit de strânsă și cu nepoata ei, prințesa Eugenie. Aceasta o însoțea adesea pe suverană la slujba bisericii din Ziua Paștelui din Windsor, la Royal Windsor Horse Show și Royal Ascot. Vorbind despre relația ei cu Regina Elisabeta, Eugenie a declarat pentru The Spectator: „Majestatea Sa Regina este un monarh incomparabil. Se întâmplă să fie și bunica mea, iar eu sunt o nepoată foarte mândră”. 

Citește și: Angajaţi ai regelui Charles, anunţaţi că şi-ar putea pierde slujbele. Demersul, etichetat „nemilos”. Reacția Clarence House

Prințesele Eugenie și Beatrice, fiicele prințului Andrew, foarte atașată de bunica lor

Eugenie a susținut că fiul său, August, în vârstă de un an, a moștenit caracteristicile fermecătoare ale bunicii sale. „Mă gândesc la fiul meu August și la ce mi-aș dori pentru el, în ce fel de lume aș vrea să crească. Și mă gândesc la bunica mea și la ceea ce a reprezentat ea, pentru mulți oameni și pentru familia noastră în acești 70 de ani. Mi-ar plăcea ca August să aibă răbdarea ei, calmul ei și bunătatea ei, în timp ce poate să râdă de el însuși și să-și păstreze o sclipire în ochi”, a declarat aceasta. 

Ca o dovadă a relației speciale cu bunica ei, Eugenie i-a spus monarhului despre logodna ei cu viitorul soț, Jack Brooksbank, înainte ca restului familiei ei să afle. „Bunica a știut chiar de la început, a fost unul dintre puținii oameni care au aflat de la mine”, a spus ea într-un interviu pentru BBC. 

familia regala britanica
Prințesele Eugenie și Beatrice sunt fiicele prințului Andrew. / Foto: Profimedia

Mai mult, Regina Elisabeta a II-a i-a împrumutat lui Eugenie prima ei tiară pentru ziua nunții ei, o tradiție pe care a urmat-o mai târziu cu sora ei, Beatrice. Regina și regretatul prinț Philip au fost unul dintre puținii oaspeți invitați să participe la nunta prințesei Beatrice în timpul lockdown-ului din 2020. Suverana a transformat această zi într-una și mai specială, atunci când i-a împrumutat nepoatei sale o rochie direct din garderoba ei și o tiară purtată anterior în ziua nunții Reginei, în 1947.

Citește și: Bărbatul care a intrat în dormitorul reginei Elisabeta a II-a în 1982, declarații despre moartea ei: ”Am aprins o lumânare!”

„O găsesc pe bunica mea inspiratoare în fiecare zi, deoarece simțul ei copleșitor al datoriei este legat de o curiozitate impresionantă. În fiecare zi este curioasă să învețe ceva nou, să facă ceva nou”, a declarat prințesa Beatrice în urmă cu ceva timp pentru revista Hello. 

Cu Zara Tindall a împărțit pasiunea pentru cai

Mike Tindall și Zara Tindall
Mike Tindall și Zara Tindall, la Westminster Hall / Foto: Profimedia

De asemenea, relația Reginei cu nepoata sa cea mare, Zara Tindall, a fost mai puțin vizibilă, însă cele două aveau o legătură incredibil de strânsă. „Regina a adorat-o întotdeauna pe Zara și este atât de mândră de succesul ei la călărie. Au multe în comun, deoarece vorbesc despre cai și Regina a investit în mai mulți armăsari pentru ea”, a declarat Ingrid Seward, redactor-șef al revistei Majesty Magazine, pentru The Sun. 

Când Zara și soțul ei Mike Tindall au suferit, din păcate, după ce nepoata Reginei a pierdut o sarcină în 2016, ei au povestit cum Majestatea Sa a fost alături de ei.  

Citește și: Meghan Markle și Kate Middleton, gesturi subtile care arată aprecierea față de Regină. Prințesa de Wales nu a uitat nici de Lady Di

Lady Louise Windsor, considerată preferata Elisabetei a II-a

lady louise windsor
Lady Louise Windsor este fiica prințului Edward. / Foto: Profimedia

Relația Reginei cu cea mai tânără nepoată a sa, Lady Louise Windsor, este considerată a fi „favorita” ei dintre toate.
Tânăra de 18 ani este cel mai mare copil al Prințului Edward și Sophie Wessex, iar sursele susțin că Majestatea Sa a avut o slăbiciune pentru ea.

Citește și: Prințul Harry împlinește 38 de ani, dar ziua lui de naștere e ”umbrită” de moartea bunicii sale. Ce mesaj i-a transmis anul trecut

O sursă regală a declarat anterior pentru The Sun: „Reginei îi place faptul că Louise și James se bucură de timpul lor la Balmoral și a devenit deosebit de apropiată de Louise, care pare să fi devenit nepoata ei preferată, urmată îndeaproape de James”. 

Louise are o pasiune pentru artă și se spune că Regina i-a permis să se uite prin unele dintre schițele Reginei Victoria din Highland, o colecție care este rareori expusă oamenilor.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri