Tina Turner și Erwin Bach
Actualitate

Tina Turner și Erwin Bach, la nunta lor din 2013 / Foto: Profimedia

Cine este Erwin Bach, al doilea soț al Tinei Turner. A ajutat-o să găsească fericirea, i-a donat un rinichi și a iubit-o 38 de ani

Tina Turner, cea supranumită regina Rock 'n' Roll-ului, a murit la 83 de ani, în casa sa din Elveția. Una dintre cele mai apreciate cântărețe ale lumii, cu un timbru unic, o energie aparte și cele mai frumoase picioare, nu a dus o viață de poveste, ba din contră, de-a lungul celor opt decenii de viață, dintre care cinci de carieră, s-a luptat, s-a chinuit, a fost înfrântă, dar a și învins. După o căsnicie abuzivă, și-a găsit liniștea în brațele celui de-al doilea soț, germanul Erwin Bach.

În urma Tinei Turner rămâne cel de-al doilea soț al ei, Erwin Bach, bărbatul pe care l-a iubit în ultimii 38 de ani de viață. Între cei doi a fost dragoste la prima vedere, după cum mărturisea celebra artistă, cu ani în urmă.

Citește și: Impactul pe care l-a avut Tina Turner în viața prințului William. Ce reprezintă piesa „The Best” pentru moștenitorul tronului

Tina Turner s-a îndrăgostit la prima vedere de cel de-al doilea soț

Tina și Erwin s-au văzut prima dată în Aeroportul din Dusseldorf, în 1985. Bach, cu 16 ani mai tânăr decât Turner, nu a fost niciodată intimidat de succesul, faima sau talentul solistei de legendă, fiind o constantă în viața ei din ultimele patru decenii.

După ce a ieșit din mariajul abuziv cu Ike Turner, de care s-a despărțit în 1976, după 14 ani de căsnicie, Tina Turner l-a cunoscut, nouă ani mai târziu, pe Erwin, cel care avea să se dovedească a fi dragostea vieții ei. În rarele momente în care a vorbit despre viața ei privată, Tina l-a lăudat pe Bach pentru că a fost motorul care a ajutat-o să regăsească fericirea. 

Supremul gest de iubire a fost făcut în 2017, când Erwin i-a donat un rinichi Tinei, după mulți ani în care regina Rock 'n' Roll a suferit crunt. Pe deasupra, Turner i-a mulțumit și pentru că a învățat-o să iubească fără a renunța la cine era ea cu adevărat, după ce primul ei mariaj a fost plin de abuz fizic și emoțional.

Cum l-a cunoscut Tina Turner pe Erwin Bach

A fost mâna destinului ca Tina și Erwin să se cunoască. El lucra pentru casa de discuri EMI și a fost trimis, în 1985, să o aștepte pe celebra artistă la aeroport, în Dusseldorf. Ambii au spus că a fost dragoste la prima vedere. În documentarul ei din 2021, Turner a rememorat: "Era foarte chipeș. Inima îmi bătea tare, iar mâinile erau reci ca gheața și îmi tremurau. M-am gândit că asta înseamnă dragoste la prima vedere. O, Doamne, nu sunt pregătită pentru asta". 

Citește și: Adevărul despre ultimele ore din viața lui Whitney Houston. Înainte să moară, artista reușise să-și salveze fiica de la înec

Tina și Erwin au început o relație în același an. "Să mă îndrăgostesc de soțul meu, Erwin, a fost un alt exercițiu care m-a scos din zona mea de confort, care m-a învățat să fiu deschisă la cadourile neașteptate pe care viața le are de oferit. În ziua în care l-am cunoscut pe Erwin, la aeroportul din Germania, ar fi trebuit să fiu prea obosită după zbor, prea preocupată cu gândurile legate de turneu, dar l-am remarcat și am simțit o conexiune emoțională instantanee. Aș fi putut ignora ceea ce simțeam, aș fi putut asculta vocile din capul meu, care-mi spuneau că nu arăt bine în ziua aceea sau că nu ar trebui să mă gândesc la iubire pentru că niciodată nu se termină bine. În schimb, mi-am ascultat inima. Am ieșit din zona de confort și am făcut o prioritate din a-l cunoaște pe Erwin. Acea simplă primă întâlnire a dus la o relație lungă și frumoasă-singura mea căsnicie adevărată", a scris ea în cartea "Happiness Becomes You: A Guide to Changing Your Life for Good".

Tina Turner și Erwin Bach s-au căsătorit după 27 de ani de iubire

Tina Turner și Erwin Bach
Tina Turner și Erwin Bach, la nunta lor din 2013 / Foto: Profimedia

După 27 de ani de relație, Bach și Turner s-au căsătorit. Ceremonia din 2013 a avut loc pe malul Lacului Zurich, în Elveția, acolo unde aceștia s-au și stabilit. La nuntă, Tina, atunci în vârstă de 73 de ani, a purtat o rochie atipică, neagră cu verde, în fața a peste 120 de invitați, printre care Oprah Winfrey și David Bowie. Tina a fost cea care a organizat totul și a comandat 100.000 de trandafiri care au fost răspândiți pe domeniul ei din Elveția. 

La doar câteva luni după nuntă, Tina a suferit un atac vascular cerebral, iar trei ani mai târziu a fost diagnosticată cu cancer intestinal. În 2017, rinichii artistei cedau, dar Erwin a fost cel care i-a salvat viața la propriu, donându-i unul dintre rinichii săi. Astfel, cei doi s-au mai bucurat de șase ani împreună. Tina Turner a murit la 83 de ani, în casa ei din Elveția.

Citește și: Soția lui Bruce Willis, puternic afectată de boala starului: "Pun nevoile familiei mai presus de ale mele, ceea ce nu servește nimănui"

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri