Emma Maxwell _ Profimedia Images
Actualitate

Emma Maxwell / Profimedia Images

Cu ce boală a fost diagnosticată o tânără după zece ani de dureri cronice: „Medicii îmi spuneau că exagerez, mi-au spus că nu am nimic”

O femeie care s-a confruntat cu dureri cronice încă de la vârsta de 13 ani a mărturisit că a cerut ajutorul medicilor în repetate rânduri, dar aceștia i-au spus că sunt doar „crampe menstruale”.

Emma Maxwell, în vârstă de 24 de ani, a fost diagnosticată cu endometrioză, o afecțiune inflamatorie, caracterizată prin dezvoltarea țesutului similar celui din cavitatea uterină în afara uterului. Adesea, acest țesut se extinde pe ovare, trompe uterine și peritoneu sau, în cazuri mai grave, în afara zonei pelviene.

Citește și: Rona Hartner, diagnosticată cu cancer în stadiul patru: “Am o stare de oboseală permanentă”. A mai învins o dată boala

Viața tinerei s-a transformat rapid într-un coșmar, căci ani la rând s-a confruntat cu dureri severe și a fost supusă unor intervenții chirurgicale fără succes. Ba mai mult, la un moment dat i-a fost indusă menopauza printr-un tratament medicamentos, fără vreun rezultat, după cum afirmă tânăra.

Emma, stabilită în Portland, Oregon, Statele Unite ale Americii, a dezvăluit că în decursul a trei ani i-au fost recomandate zece tipuri de anticoncepționale inutil și a schimbat zeci de medici înainte să primească diagnosticul corect, mulți dintre ei spunându-i „exagerează”.

„M-am confruntat cu dureri teribile câteva luni, dar ei nu au făcut nimic altceva decât să-mi recomande niște pastile: „Te vor face bine!”, îmi spuneau. Dar nu mă făceau, nu simțeam nicio îmbunătățire a stării de sănătate. Când aveam 13-15 ani, durerile erau doar în perioada menstruației, dar, de la 16 ani, au devenit mai severe, mă confruntam cu ele chiar și când nu eram în acea „perioadă”. Erau atât de puternice că nu puteam să mănânc sau să beau”, a explicat ea pentru Mirror.

Citește și: O femeie a aflat că are cancer mamar în stadiul patru, la opt luni de când medicii au trimis-o acasă: ”Mi-au spus că sunt prea tânără”

„Corpul meu părea să cedeze, dar nimeni nu vedea. Mereu mi se spunea că analizele sunt normale, medicii încercând să mă convingă că sunt nebună”, a mai povestit tânăra.

Ea a fost operată în 2019 și apoi în 2023, fiindu-i îndepărtat țesutul care îi provoca durerile, dar ele nu au dispărut complet.

„Uneori nu mă pot ridica din pat, dar sunt multe zile în care mă bucur de plimbări lungi și de ieșiri cu prieteni. Mă pot bucura de viață, dar sunt, cumva, îngrădită de boala mea. Niciodată nu știu când mă vor lovi durerile. Femeile cu endometrioză trebuie să știe că nu sunt singure. Aș sfătui pe oricine să ceară o a doua opinie a unui specialist. Poate chiar și a treia”, a mai povestit ea, potrivit sursei citate. 

 

Etichete: tanara , dureri cronice

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri