Loren Montefusco
Actualitate

Loren Montefusco suferă de alergie la apă. / Foto: Profimedia

De ce încearcă o tânără să facă duș cât mai rar posibil. Șervețelele umede și șamponul uscat, soluția de urgență la care apelează des

O femeie din Carolina de Sud are o alergie atât de puternică la apă, încât un simplu duș o face să treacă prin mâncărimi chinuitoare. 

"E dificil să navighezi prin asta ca femeie tânără", a declarat Loren Montefusco, în vârstă de 22 de ani, pentru Caters. Suferă de urticarie acvagenă, care provoacă erupții cutanate la expunerea la apă. Această afecțiune este extrem de rară, cu doar 37 de cazuri înregistrate în literatura de specialitate. 

Citește și: Ce a pățit o fată care a adormit pe plajă. Când s-a trezit, nici sora ei nu a recunoscut-o: “M-am îngrijorat că voi arăta așa mereu”

Când Loren intră la duș sau pielea ei are în vreun fel în contact cu apa, aceasta are mâncărimi intense, care pot dura și o oră. "Se simte ca și cum mâncărimea este adâncă în pielea, dincolo de suprafață. Încerc din răsputeri să nu mă scarpin, dar nu mă pot abține", a descris fata experiența chinuitoare. Din păcate, nu există nicio modalitate pentru a atenua agonia, scrie New York Post.

Tânăra a observat prima dată problemele când avea 12 ani, iar de atunci, s-au tot agravat. A mers la medic, unde a primit și diagnostic. Pentru că nu există un tratament cunoscut, Loren se străduiește să atenueze simptomele evitând cât de mult poate să facă duș, iar atunci când trebuie să se spele, o face în câteva minute. După aceea, are grijă să se îmbrace imediat, pentru că aerul rece îi accentuează durerea și mâncărimea.

Citește și: Alergiile de primăvară. Pomii care declanșează alergiile în luna mai

Nu numai la duș are probleme, ci și mersul la mare sau la piscină îi sunt imposibile. Inclusiv ploaia și propria transpirație îi declanșează reacția alergică. "Am încercat inclusiv să mă spăl cu un burete înmuiat în apă, dar tot se declanșează alergia". Soluția de urgență este folosirea șervețelelor umede pentru corp și a șamponului uscat pentru păr.

 

Etichete: alergie , alergie la apa

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri