ambrozie alergie
Sanatate

femeie cu masca pe fata intr-un lan de ambrozie

Alergia la ambrozie. Ce le recomanda medicii persoanelor afectate

Desi exista o lege care-i obliga pe proprietarii de terenuri sa taie balariile, ambrozia continua sa se raspandeasca, afectand peste doua milioane si jumatate de romani.

Ambrozia e o planta care produce mari cantitati de polen incepand de la mijlocul lunii iulie si pana la finalul lunii septembrie. Pe perioada verii, polenul este raspandit de vant la distante foarte mari.

VEZI SI: Plante pentru balcon. Cum să îți transformi balconul într-un spațiu verde de vis cu ajutorul florilor

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Din cauza polenului acestei plante, persoanele sensibile au reactii care pot insemna crize de stranut si ochi rosii, dar pot merge pana la soc anafilactic.

Adrian Marinescu, medic primar boli infectioase, a explicat: "Pentru cei care au oricum un teren alergic, formele pot sa fie severe. Ne gandim la pacientii asmatici, la cei care au diverse forme de alergii severe cronice, de la ambrozie pot avea diverse episoade acute."

Medicii le recomanda pacientilor care au alergie la ambrozie sa nu ia medicamente dupa ureche.

"De multe ori trece de la sine daca nu mai venim in contact cu ambrozia. Daca sunt forme severe, trebuie un ajutor medical specializat," a incheiat Adrian Marinescu, medic primar boli infectioase.

Mai multe despre aceasta afectiune puteti citi pe www.digi24.ro

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri