Regele Charles
Actualitate

Regele Charles / Profimedia Images

Dezvăluiri despre regele Charles, diagnosticat cu cancer: „Medicii sunt optimiști, boala a fost descoperită într-un stadiu incipient”

Vestea că regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer a venit ca un șoc pentru oameni din toate colțurile lumii, dar surse apropiate acestuia susțin că monarhul rămâne optimist, mai ales că boala a fost descoperită într-un stadiu incipient.

Potrivit Daily Mail, rudele și prietenii săi au fost impresionați de toată determinarea regelui Charles de a-și continua viața ca înainte. Mai mult de atât, conform unor surse, se știe că boala lui Charles a fost diagnosticată într-un stadiu incipient, iar pronosticul medicilor este bun.

El și medicii sunt foarte, foarte optimiști, boala a fost descoperită într-un stadiu incipient”, a dezvăluit o sursă apropiată acestuia. 

Jurnaliștii de la TMZ au scris, de asemenea, că Charles a călătorit, în ultimele luni, la Castelul Windsor pentru a petrece timp cu prințul William, cei doi devenind mai apropiați.

Regele Charles l-a sunat imediat pe prințul Harry după ce a fost diagnosticat cu cancer. Ducele se pregătește să plece la Londra

Reprezentanții de la Palatul Buckingham au anunțat, luni seară, că medicii au descoperit că regele Charles suferă de cancer, o formă care nu a fost dată publicității, în timpul tratamentului pentru prostată.

Conform sursei citate, Charles și-a informat rudele apropiate, inclusiv pe prințul Harry, că suferă de cancer, acesta urmând să călătorească la Londra pentru a-și vedea tatăl în perioada următoare. Nu se știe, însă, unde va sta ducele de Sussex în timpul în care se va afla în Regatul Unit.

Citește și: De ce a dezvăluit regele Charles boala de care suferă, dar Kate Middleton, nu. Suveranul a fost internat în urmă cu câteva ore

Charles a ajuns în Londra în cursul zilei de luni, întrucât a început deja tratamentul pentru cancer, însă nu se cunoaște la ce spital va fi tratat. El se bucură, însă, de sprijinul soției sale, Camilla, care îi va fi alături în această perioadă delicată.

De ce a dezvăluit regele Charles de ce boală suferă

Potrivit Mirror, diagnosticul regelui Charles a fost făcut public pentru „a evita speculațiile” și pentru a crește gradul de conștientizare a persoanelor care suferă de cancer.

Totodată, această dezvăluire vine să întărească devotamentul pe care Charles îl are față de activism și de creșterea conștientizării privind o varietate de probleme de sănătate, un subiect pe care nu se ferește să-l abordeze.

Citește și: Prinţii Harry și Andrew nu îl mai pot înlocui pe regele Charles al III-lea în caz de incapacitate

În 2020, regele Charles, pe atunci prinț, a declarat că britanicii "pur și simplu nu se pricep să vorbească despre problemele de sănătate care afectează părțile mai private ale corpului", adăugând că este sigur că acest lucru determină oamenii să moară în mod inutil. Concret, la acel moment, el încuraja oamenii să vorbească despre cancerul colorectal, despre care spunea că este „cancerul despre care noi, britanicii, nu ne place să vorbim”.

 

 

 

 

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri