Prințul Harry, prințul William și regele Charles
Actualitate

Prințul Harry, prințul William și regele Charles. Getty Images

Regele Charles l-a sunat imediat pe prințul Harry după ce a fost diagnosticat cu cancer. Ducele a plecat deja la Londra

La scurt timp după ce a fost diagnosticat cu cancer, Regele Charles le-a dat personal vestea celor doi fii ai săi. Monarhul și-a călcat pe orgoliu și l-a sunat imediat pe prințul Harry, acesta anunțând că se va întoarce în Marea Britanie pentru a fi alături de tatăl său. 

Luni, Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, precizând că nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operației sale pentru prostata mărită. Deși nu a fost dezvăluit tipul de cancer, regele a început încă de luni „tratamentele obişnuite”. 

Citește și: De ce a dezvăluit regele Charles boala de care suferă, dar Kate Middleton, nu. Suveranul a fost internat în urmă cu câteva ore

De asemenea, Palatul Buckingham spune că regele „rămâne deplin pozitiv în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”. 

Imediat după ce a primit vestea, suveranul i-a anunțat pe cei doi fii ai săi, prințul William și prințul Harry. O sursă din anturajul ducelui de Sussex a dezvăluit pentru presa internațională că Harry se întoarce în Marea Britanie pentru a fi alături de tatăl său. 

Motivul pentru care Regele Charles a ales să dezvăluie că are cancer

Potrivit comunicatului transmis de Palatul Buckingham, Regele Charles a ales să dezvăluie că a fost diagnosticat cu cancer pentru a preveni speculațiile și „în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”. 

Suveranul va amâna angajamentele publice şi este de aşteptat ca alţi membri de rang înalt ai familiei regale să-l înlocuiască pe durata tratamentului său. Cu toate acestea, Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, îşi va continua rolul constituţional de şef de stat.

Citește și: Prinţii Harry și Andrew nu îl mai pot înlocui pe regele Charles al III-lea în caz de incapacitate

Monarhul britanic, care a urcat pe tron la moartea mamei sale, la 8 septembrie 2022, a fost supus în urmă cu mai bine de o săptămână unei intervenţii chirurgicale la prostată într-un spital privat din Londra. Regele a ales să facă public tratamentul său pentru prostata mărită, cu scopul de a încuraja mai mulţi bărbaţi să meargă la medic, a declarat atunci Palatul Buckingham. Regele a fost încântat de faptul că a sporit gradul de conștientizare cu privire la această problemă, după ce site-ul serviciului public de sănătate a raportat o creştere a accesărilor legate de afecțiunile prostatei.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri