kate middleton, printul william si copiii lor
Actualitate

Prințul George, prințul Louis și prințesa Charlotte au fost însoțiți de părinții lor în ziua de acomodare la noua lor școală. / Foto: Profimedia

FOTO Copiii ducilor de Cambridge, în prima zi la noua lor școală. Toți trei au fost zâmbitori și bine dispuși, dar emoționați

Cei trei copii ai prinţului William al Marii Britanii şi ai soţiei lui, Kate Middleton, au vizitat noua lor şcoală şi, însoţiţi de părinţi, au făcut emoţionaţi cunoştinţă cu directorul unităţii de învăţământ, informează Reuters și Agerpres.

Prinţii George şi Louis, în vârstă de 9, respectiv 4 ani, şi prinţesa Charlotte, de 7 ani, vor urma cursurile şcolii private Lambrook School, după ce familia princiară s-a mutat de la palatul Kensington din Londra într-o reşedinţă nouă, pe domeniul castelului Windsor al reginei Elisabeta a II-a.

Citește și: Îngrijorări serioase în ceea ce privește starea de sănătatea a reginei Elisabeta a II-a. Este sub supraveghere medicală la Balmoral

Potrivit imaginilor date publicităţii de biroul de presă al prinţului William, copiii s-au îmbrăcat în noile lor uniforme şi au participat la ''o după-amiază de acomodare'' dedicată elevilor noi înaintea deschiderii oficiale de joi.

George şi Louis s-au îndreptat spre intrarea şcolii mergând de mână cu mama lor, în timp ce Charlotte a stat alături de tatăl ei.

''E minunat să vă avem alături de noi'', a spus directorul Jonathan Perry în timp ce le-a strâns mâinile. Când i-a întrebat dacă sunt entuziasmaţi şi nerăbdători să înceapă şcoala, copiii au încuviinţat sfios şi au răspuns ''da''. ''O grămadă de întrebări'', a spus William.

Citește și: Ce cariere își doresc copiii prințului William și ai lui Kate Middleton. Prințul George și prințesa Charlotte aspiră la joburi comune

Palatul Kensington a anunţat luna trecută şcoala pe care o vor urma copiii. Anunţul a coincis cu mutarea cuplului la Adelaide Cottage, o proprietate cu patru dormitoare situată la mică distanţă de castelul Windsor.

Presa a relatat că mutarea are drept scop oferirea unei educaţii cât de obişnuite posibil copiilor, dar şi pentru a-i permite lui William, viitor rege, să fie alături de bunica sa în vârstă.

Costurile mutării și taxa de școlarizare a copiilor, plătite de William și Kate din fonduri personale

Adelaide Cottage
Ducii de Cambridge vor locui în Adelaide Cottage, în apropiere de Castelul Windsor. / Foto: Profimedia

Închirierea Adelaide Cottage de pe domeniul regal şi mutarea familiei prinţului William vor fi achitate de cuplul princiar din fondurile sale personale, la fel şi cheltuielile de şcolarizare ale celor trei copii, estimate la 53.000 de lire sterline (62.500 de euro) pe an.

Ducele şi ducesa de Cambridge, ambii în vârstă de 40 de ani, îşi vor păstra totuşi baza de lucru la Palatul Kensington, locul lor de muncă şi de reprezentare oficială, aşa cum este Palatul Buckingham pentru regina Elisabeta a II-a.

Citește și: Kate Middleton și prințul William, criticați pentru urările seci făcute de ziua lui Meghan Markle. Nici sărbătorita nu a fost scutită

William şi Kate deţin împreună alte două domenii: Anmer Hall, o reşedinţă cu 10 camere în comitatul Norfolk, şi Tam-Na-Ghar, o casă de vacanţă situată în proximitatea castelului regal Balmoral din Scoţia.

Oficializarea mutării cuplului princiar la Windsor, care făcea obiectul unor zvonuri de mai multe luni, a coincis cu împlinirea a 25 de ani de la moartea mamei prinţului William, prinţesa Diana, într-un accident de automobil la Paris. William este cel mai popular membru al familiei regale britanice după bunica sa, înregistrând 66% de opinii favorabile. 

Foto: Profimedia

 

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?