ilie nastase si regele charles al III-lea
Actualitate

Charles a devenit rege după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Acesta este un prieten apropiat al României, așa cum spune și Ilie Năstase. / Foto: Profimedia

Ilie Năstase, despre aportul regelui Charles la promovarea României: "Nu avem bani să-l plătim pentru câtă publicitate ne-a făcut"

Odată cu moartea reginei Elisabeta a II-a, ce s-a produs la 96 de ani, în 8 septembrie 2022, pe tronul Marii Britanii urcă fiul cel mare al acesteia. Astfel, prințul Charles de Wales devine regele Charles al III-lea, iar soția sa, ducesa Camilla, devine regina consoartă. Prieten apropiat al României, îndrăgostit de Transilvania, acolo unde și-a și cumpărat proprietăți și unde ajunge an de an, noul rege este legat sufletește de țara noastră. Fostul mare tenismen Ilie Năstase chiar spune că acesta a făcut o reclamă grozavă României.

"Pentru români, noul rege, Charles, e mai mult decât un prieten. Omul acesta e îndrăgostit de România. Am înțeles asta din discuțiile purtate, dar și din modul în care a vorbit în ultimele decenii despre România. Nu avem bani să-l plătim pentru câtă publicitate ne-a făcut", a declarat Ilie Năstase pentru impact.ro

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani. Suverana britanică s-a stins în Scoția. Ce urmează până la înmormântare

Fostul mare sportiv și-a amintit cu drag și de vremurile când juca la Wimbledon, iar din tribune era privit de membrii familiei regale: "Moartea Reginei m-a luat prin surprindere. Pentru mine a fost mereu un sentiment aparte să joc pe iarba londoneza privit de figuri regale din loja Reginei. Nu pot descrie în cuvinte. Îmi pare foarte rău".

Prințul Charles de Wales a devenit regele Charles al III-lea

charles, camilla
Charles, Camilla și Regina Elisabeta a II-a. Profimedia

Prințul Charles de Wales devine regele Marii Britanii, iar soția sa, ducesa Camilla, va primi titlul de regină consoartă. 

La scurt timp de la moartea Elisabetei a II-a, pe contul oficial de Instagram al familiei regale britanice, a fost postată prima declarație a noului rege.

Citește și: Prințul Charles devine regele Marii Britanii, iar soția sa, Camilla, regina consoartă. Prima declarație a suveranului

"O declarație a Majestății Sale Regele: Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei Mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi resimțită profund în toată țara, în Commonwealth și de nenumărați oameni din întreaga lume".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

Întreaga planetă este în doliu, după ce regina Elisabeta a II-a a murit! Suverana Marii Britanii avea 96 de ani, iar starea ei de sănătate se degradase în ultimele luni. La ultima ei ieșire publică, în 6 septembrie, când a întâmpinat-o pe Liz Truss, noul premier britanic, la Balmoral, imaginile au arătat-o mai fragilă ca oricând. Aceasta s-a stins din viață în Scoția, în 8 septembrie 2022.

Citește și: Ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață.Detaliul care a stârnit îngrijorare, dar pe care toți l-au pus pe seama vârstei

regina elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a a murit în Scoția, la 96 de ani, înconjurată de familie / Foto: Royal Family Facebook

Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh britanic, devenind iubită și respectată și dincolo de granițe. Aceasta a declarat iubire și credință veșnică monarhiei, motiv pentru care a spus întotdeauna că va domni până la moarte, așa cum s-a și întâmplat.

Citește și: Un preot care s-a întâlnit cu regina Elisabeta în weekend, dezvăluiri neașteptate:”A fost un șoc să aflu că e bolnavă!”

"Regina a murit în liniște la Balmoral în această după-amiază. Regele și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine. Joi, 8 septembrie", a apărut imediat și pe site-ul oficial al Casei Regale, care a îmbrăcat haine de doliu.

Foto: Profimedia, Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?