Olga Semidyanova
Actualitate

Olga Semidyanova, medic militar și mama a 12 copii, a murit în războiul din Ucraina. / Foto: Sasha Semidyanova

Mama-eroină a 12 copii, medic militar în Ucraina, a murit pe front. Familia nu-i poate recupera trupul neînsuflețit

O femeie de 48 de ani, medic militar și mama a 12 copii, a murit în războiul din Ucraina, în regiunea Donetsk, în timp ce lupta împotriva rușilor.

Citește și: Cum e Vladimir Putin în spatele ușilor închise. Fosta lui soție a făcut dezvăluiri despre un episod care a marcat-o: “Am plâns”

Olga Semidyanova a fost numită mamă-eroină și chiar a primit acest titlu onorific, după ce, pe lângă cei șase copii biologici pe care-i avea, a mai adoptat încă șase de la orfelinatul aflat în orașul în care trăia.

Femeia de 48 de ani lucra din 2014 în cadrul armatei, iar informațiile citate de presa internațională spun că aceasta a continuat lupta cu invadatorii ruși și după ce mare parte a unității sale a fost decimată. Familia Olgăi crede că aceasta a fost ucisă printr-o împușcătură în stomac, dar până acum nu a putut să-i recupereze trupul neînsuflețit din cauza luptelor continue din zonă.

Olga Semidyanova

Ce spun două dintre fiicele Olgăi Semidyanova

Citește și: Veronika Didusenko, fostă Miss Ucraina, a reușit să fugă din calea războiului: “Nu a existat niciun moment în care sirenele să nu sune”

Julia, una dintre fiicele medicului militar, a declarat, conform The Sun: "A salvat ceilalți soldați până la sfârșit. Avem imagini de la locul morții, dar, din cauza războiului, încă nu ne putem îngropa mama."

Mesajele emoționante au curs pe rețelele sociale, însă nu au lipsit nici cele din partea oficialilor, care au numit-o erou național.

Citește și: Modelul cu cele mai lungi picioare din lume, reacție inedită în contextul războiului din Ucraina: ”Dragoste și pace!” Imaginea e virală

"În fiecare an a devenit mai frumoasă și mai puternică în toate sensurile. A devenit atât de puternică încât, după nașterea a șase copii, a reușit să crească și copiii altora ca pe ai ei. Și, la urma urmei, când țara avea nevoie de oameni, nu a putut să stea deoparte și a luat atitudine pentru Ucraina", a scris pe Facebook și Sasha, una dintre fiicele ei, care a adăugat și că, după opt ani de serviciu devotat, Olga nu și-a abandonat familia și patria, ci și-a privit dușmanii în față și a luptat până când și-a dat viața.

Foto: Facebook Sasha Semidyanova

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri