Zara Tindall / Profimedia Images
Actualitate

Zara Tindall / Profimedia Images

Nepoata reginei Elisabeta, mărturisiri sfâșietoare la mai bine de un an de la moartea suveranei: „A lăsat în urmă un gol imens”

Regina Elisabeta a avut o legătură solidă cu nepoata ei cea mare, Zara Tindall, cu care împărtășea pasiunea pentru echitație. Acum, la mai bine de un an de la moartea suveranei, tânăra a vorbit despre relația pe care o avea cu bunica ei.

Într-un interviu pentru revista The Australian Women's Weekly, Zara Tindall, în vârstă de 42 de ani, a vorbit despre pasiunea pentru cai pe care o împărtășea cu bunica ei, regina Elisabeta a II-a, care a murit în septembrie 2022.

St Paul's Cathedral Service of Thanksgiving for The Queen
Zara Tindall. Profimedia

Pe lângă îndatoririle regale, regina Elisabeta a II-a era cunoscută pentru pasiunea pe care o avea pentru cai, pasiune pe care a transmis-o mai departe și fiicei sale, prințesei Anne, dar și nepoatei sale, Zara.

Citește și: Kate Middleton, cu degetele bandajate la cea mai recentă apariție. Ce a pățit prințesa înainte de a merge în vizită la închisoare

Ecvestră profesionistă din 2003, Zara a mărturisit că regina Elisabeta a II-a a fost cea care a încurajat-o să-și construiască o carieră în acest domeniu.

Zara Tindall
Zara Tindall

„Ea a fost la curent cu ce se întâmpla în cariera mea și știa totul despre evoluția mea. Trebuie să știi că pasiunea și dragostea ei pentru cai au fost reale”, a mai spus tânăra, potrivit People.

Reflectând la viața pe care a dus-o regina Elisabeta, care a avut o domnie îndelungată, de șapte decenii, aceasta a spus: „Când ai pe cineva în viața ta care are o astfel de influență, știi foarte bine că lasă în urmă un gol imens”.

Regretata suverană are 13 strănepoți, printre care se numără și cei trei copii ai Zarei. Ernest, fiul prințesei Eugenie și a lui Jack Brooksbank este primul strănepot care a venit după moartea reginei, el fiind născut în luna mai.

Citește și: Prima întâlnire dintre Kate Middleton și regina Elisabeta, fără prințul William. Ce s-a întâmplat de fapt

Zara are două fete: Mia, de nouă ani și Lena, de cinci ani, dar și un fiu, pe nume Lucas, de doi ani.

„Lucas nu-și amintește de regina Elisabeta, dar fetele da”, a mărturisit Zara. 

Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Suverana este considerată cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, iar de-a lungul timpului a reușit să acumuleze o avere uriașă. Câți bani avea aceasta și cine va moșteni averea. 

Regina Elisabeta a II-a a fost una dintre cele mai bogate femei din lume, averea ei ajungând la suma de aproximativ 500 de milioane de dolari. Aceasta a avut cea mai lungă domnie, de 70 de ani, bucurându-se de confortul oferit de statutul de monarh și de un stil de viață opulent. 

Suverana a moștenit 150 de milioane de dolari de la regretata sa mamă, potrivit Forbes. Pe lângă acești bani, Regina Elisabeta avea și alte surse de venit. Ea a deținut mai multe proprietăți, precum Palatul Buckingham, Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde a și murit, și domeniul Sandringham Estate, acesta din urmă fiind lăsat moștenire de la tatăl ei, regretatul rege George al VI-lea, având o valoare estimată la circa 175 milioane de dolari.

Cu toate acestea, Sally Bedell Smith, autoarea scrierii biografice publicată în 2012, „Elizabeth the Queen: The life of a Modern Monarch”, spune că „Regina nu este atât de bogată cum cred ceilalți”.

Citește și: Ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață.Detaliul care a stârnit îngrijorare, dar pe care toți l-au pus pe seama vârstei

De-a lungul timpului averea Reginei Elisabeta a fost foarte discutată și analizată, însă nu s-a aflat niciodată cu exactitate câți bani deținea monarhul în conturi. O parte din banii suveranei veneau din investiții, aproximativ 75 de milioane de dolari, din proprietăți și din colecția de timbre care valorează circa 75 de milioane de dolari. 

Odată cu moartea sa, fiul acesteia, prințul Charles, a moștenit tronul și, implicit, o parte din averea regretatei Regine. Palatul Buckingham, bijuteriile coroanei regale şi colecţia de artă nu au făcut parte din averea Reginei Elisabeta, ele fiind păstrate pentru noile generaţii. 

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri