alena zagreba
Actualitate

Adolescenta Alena Zagreba a documentat distrugerile din Mariupol. / Foto: captură video

O adolescentă din Mariupol a trecut de la vloguri cu prietenii la filmarea distrugerilor din oraș: "S-ar putea face filme horror aici"

Alena Zagreba, o adolescentă de 15 ani din Mariupol, a trecut de la a filma vloguri cu prietenii ei la a documenta distrugerile din orașul ei natal. Fetei i s-a schimbat viața la 180 de grade, așa cum s-a întâmplat cu milioane de ucraineni, iar bunăstarea ei fizică, mintală și emoțională au fost puse la grea încercare.

De la jocuri la școală, schimb de păreri cu colegii și like-uri pe Instagram, Alena a ajuns să topească zăpadă pentru a o transforma în apă de băut, iar părinții ei găteau afară, în curtea blocului, pe cărămizi. Familia ei a supraviețuit pentru că a reușit să plece din apartamentul în care trăia de ani buni și să ajungă în alte adăposturi, pentru ca într-un final să reușească să plece din oraș.

Citește și: Cum a aflat Volodimir Zelenski de începerea războiului din Ucraina, când nici nu se crăpase de ziuă. Soția și copiii “au dat alarma

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Totul este distrus. S-ar putea face filme horror aici. Sângele ăsta este al tatălui meu. Acesta este patul, dar am fost acoperiți cu pături foarte groase, care ne-au salvat viața. Ne trezeam la ora 4 dimineața din cauza raidurilor aeriene. Zilele erau foarte lungi pentru că nu știam când puteam părăsit Mariupol. Filmam de fiecare dată când se întâmpla ceva. Nu le poți explica ușor rudelor, așa că a trebuit să filmez totul", se aude Alena pe clipurile compilate de cei de la The Guardian.

Citește și: O refugiată din Ucraina, clipuri virale pe TikTok, în care arată cum a fost primită în România. Tânăra, cazată într-o sală de sport

Prin geamul spart al apartamentului în care locuia, Alena filma și comenta ce se întâmpla pe străzile aflate sub asediu, arătând în ce fel a fost distrus orașul ei, spitalul din apropiere și blocurile din jur. Adolescenta și familia ei s-au refugiat pe holul locuinței lor, în timp ce pe fundal se auzeau bombe explodând, până când s-au mutat într-un alt bloc, după ce cartierul lor s-a transformat în teren de război. La două săptămâni de la startul războiului, Alena și familia ei au reușit să părăsească Mariupolul. Cu toții speră să se întoarcă acasă și să celebreze victoria, după cum adolescenta și-a exprimat dorința.

Citește și: Solidaritatea românilor față de ucraineni, răsplătită cu un gest simplu într-o parcare din Europa: “Am reușit să spălăm imaginea țării”

 

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?