anastasia sumilova (3)
Actualitate

Anastasia Shumilova, profesoara de fizică dată afară din cauza pozelor de pe rețelele sociale. / Foto: VK Anastasia Shumilova

Profesoară de fizică din Rusia, concediată după o săptămână de lucru. Ce i-a deranjat pe șefi la tânăra de 22 de ani

Anastasia Șumilova, o tânără profesoară de fizică la o școală dintr-un oraș din sudul Rusiei, a fost forțată să demisioneze după numai o săptămână de lucru în noul an școlar.

Anastasia, aflată la începutul carierei în mediul didactic, are doar 22 de ani și a rămas rapid fără job din cauza pozelor pline de senzualitate pe care le postează pe rețeaua socială rusească VK.

Citește și: O profesoară de desen, criticată pentru felul în care se îmbracă la școală. Tinerei îi place să-și evidențieze formele voluptoase

anastasia sumilova (4)
Anastasia Shumilova, profesoara de fizică dată afară din cauza pozelor de pe rețelele sociale. / Foto: VK Anastasia Shumilova

Conform site-ului naschgorod.ru, Șumilova a fost model înainte de prinde primul ei post de profesoară, la scurt timp de la absolvire. Un blogger a găsit imagini cu Anastasia și le-a publicat pe un grup, punând descriere: "Elevii sunt încântați, părinții sunt consternați", scrie și Libertatea. Directorul școlii s-a autosesizat și i-a dat două variante tinerei: ori șterge pozele, ori își dă demisia. Anastasia nu a acceptat propunerile, așa că i s-a desfăcut contractul de muncă.

Pe ce salariu fusese angajată tânăra profesoară de fizică

„M-am angajat și mi-am încheiat cariera de profesor pentru 15.100 de ruble pe lună (n.r. circa 150 de euro). Nu înțeleg de ce trebuie să-mi șterg trecutul? Directorul mi-a spus că școala nu are nevoie de modele. În plus, a fost încălcat Codul Muncii. Conform legii, angajatorul nu are dreptul să concedieze unilateral un angajat dacă are un copil în întreținere care nu are trei ani. Copilul meu are doi ani. Oamenii înguști la minte încearcă să mă calce în picioare. Totul s-a prăbușit într-o singură zi din cauza fotografiilor mele, care, pe de altă parte, sunt frumoase, estetice”, a reacționat Șumilova. 

Citește și: O profesoară de 23 de ani, criticată după ce a adoptat două adolescente: “E cea mai bună decizie din viața mea”

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?