refugiata ucraina
Actualitate

O refugiată din Ucraina a arătat pe TikTok cum a fost primită și tratată în România. / Foto: captură TikTok

O refugiată din Ucraina, clipuri virale pe TikTok, în care arată cum a fost primită în România. Tânăra, cazată într-o sală de sport

Valerie, o tânără din Ucraina care a fugit din calea războiului și a ajuns în România, a prezentat pe TikTok, în câteva filmulețe, cum a fost primită și tratată la noi în țară. Aceasta a fost cazată temporar într-o sală de sport din Galați, iar ceea ce a văzut acolo și felul în care oamenii s-au purtat cu ea au impresionat-o.

Valerie avea și înainte un cont pe TikTok, dar nu strânsese niciodată atât de multe vizualizări. De la câteva mii, adolescenta a ajuns să adune aproape cinci milioane la clipul de câteva secunde în care arată condițiile din sala de sport care i-a fost casă pentru câteva zile. 

@valleorie Thank you, Galați 🙏🏻❤️ #ukraine #🇺🇦 ♬ Che La Luna - Louis Prima

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Citește și: Mama-eroină a 12 copii, medic militar în Ucraina, a murit pe front. Familia nu-i poate recupera trupul neînsuflețit

"Mulțumesc, Galați", a scris Valerie în dreptul filmulețului în care prezintă ospitalitatea românilor. Sala de sport a fost umplută cu paturi în care au dormit zecile de refugiați. Acestora li s-au pus la dispoziție apă, mâncare, haine și produse de igienă, însă ceea ce i-a impresionat cei mai mult atât pe internauți, cât și pe autoarea clipului, au fost dovezile de apropiere și încercarea românilor de a-i face pe ucraineni să uite chiar și pentru o secundă de tragedia prin care trec. Un colț cu jucării pentru cei mici și un altul în care s-a organizat un adevărat atelier de desen și pictură au fost gândite pentru a-i distrage și a-i distra pe refugiați. Fetele din tabăra improvizată au primit mărțișoare, iar de 8 Martie au avut parte de un concert improvizat chiar în careul sălii de sport. Toate acestea au intrat la inima lui Valerie și a celorlalți oameni care i-au fost "colegi de cameră".

"România, te iubesc, îți mulțumesc", a mai scris Valerie în dreptul unui alt filmuleț din sala de sport, și el vizionat de patru milioane de oameni.

Citește și: Ce se știe despre fiicele legitime ale lui Vladimir Putin. Maria și Katerina au funcții importante și vieți amoroase foarte diferite

@valleorie Romania I LOVE YOU thank you very much❤️ #ukraine #🇺🇦 ♬ original sound - Style Points

Foto: capturi TikTok

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri