Olena Zelenska
Actualitate

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei / Foto: Profimedia

Olena Zelenska, despre cum războiul i-a răpit copilăria fiului ei: "Vrea să facă arte marțiale și să învețe să mânuiască o armă"

În urmă cu câteva zile, în timpul vizitei în SUA, Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a vorbit și despre felul în care războiul l-a afectat pe fiul ei de nouă ani, care a rămas fără copilărie și acum visează să devină soldat când se face mare.

Într-un interviu dat NBC News, soția lui Volodimir Zelenski a spus că fiul ei cel mic, Kiril, în vârstă de nouă ani, și-a pierdut tot interesul de a-și mai întreține hobby-urile care-i făceau atât de multă plăcere înainte de startul invaziei ruse. 

Citește și: Olena Zelenska trăiește un coșmar de când a început războiul: “Faptul că suntem vânați ne face să ne simțim ca într-un film prost”

Acum, toți băiețeii ucraineni își doresc să devină soldați, pentru a-și apăra țara, iar fiul ei nu face excepție. "Înainte de război, fiul meu obișnuia să meargă la cursuri de dans popular, cânta la pian, învăța engleza, mergea la clubul sportiv. Acum, singurele lucruri pe care vrea să le facă sunt artele marțiale și să învețe să mânuiască o armă", a povestit Olena, tristă că băiatul ei și-a pierdut copilăria, la fel ca restul copiilor din Ucraina.

Aceasta a ținut să tragă un semnal de alarmă asupra efectelor pe care războiul îl are mai ales asupra viitorului copiilor ucraineni.  

Volodimir Zelenski și soția lui, Olena, au doi copii

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Olena și Volodimir sunt din același oraș, Krivor Rog, au fost la aceeași școală generală, însă s-au cunoscut mai târziu, în timpul facultății. Președintele a absolvit Facultatea de Drept. Prima doamnă a studiat la Facultatea de Inginerie Civilă, unde a urmat cursurile de arhitectură, însă a decis să profeseze în alt domeniu.

Împreună cu Volodimir a fondat o companie de producție în industria entertainmentului, Studio Kvartal-95. Olena și-a descoperit și cultivat aici pasiunea pentru scris, fiind scenaristă și producătoare pentru diverse emisiuni și filme.

Citește și: Cine este Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean. Volodimir Zelenski și prima doamnă se iubesc din facultate și au doi copii

Volodimir Zelenski și Olena, născută Kiyashko, s-au căsătorit în 2003, după o relație de opt ani. Sunt de aceeași vârstă, având 44 de ani, și au doi copii: o fată născută în 2004, Aleksandra, și un băiat născut în 2013, Kiril.

Cum au reacționat copiii președintelui ucrainean în primele zile de război

Copiii minori ai cuplului prezidențial ucrainean au marele beneficiu al unei protecții continue, spre deosebire de copiii de rând care cad și victime ale războiului. Cu toate acestea, Aleksandra și Kiril simt și ei stresul, nesiguranța și durerea pricinuite de situația complicată prin care trec ca țară. Dacă fata de 17 ani este o căutătoare avidă de informații, fratele ei mai mic încearcă să facă față situației desenând. Nu mai întruchipează supereroi pe foile sale, ci imagini dure de război.

"În loc să vorbesc cu copiii despre călătorii, TikTok sau teme, trebuie să discutăm despre bombe, rachete și libertate. Este îngrozitor că ei trebuie să se trezească în sunete de de sirene și să se adăpostească în buncăre. Dar este foarte important să le explicăm copiilor ce se întâmplă. Fiica noastră cea mare caută informații de una singură și înțelege totul la fel de bine ca mine. Vorbim despre ce se întâmplă. Fiul nostru cel mic realizează că Ucraina luptă pentru supraviețuire. Face desene despre război, ceea ce mi se pare groaznic. Mi-ar plăcea să deseneze altceva. Visez la ziua în care se întoarce la a-i desena pe Batman sau Spiderman. Sunt uimită de cât de bine au reacționat în primele zile de invazie. Erau organizați și disciplinați. Nu au pus întrebări inutile și au făcut ce trebuiau să facă foarte repede. Au fost de acord să doarmă în aceleași haine zile la rând. Într-o noapte, eram atât de obosită încât am adormit chiar dacă sunau sirenele. Fiul meu m-a trezit și mi-a spus foarte calm: 'Mama, trebuie să mergem din nou la adăpost. Trezește-te, poți dormi mai târziu'. Să dorm bine a devenit un lux. Este crucial să verific informațiile ce vin, dar în același timp e foarte greu", a mai povestit soția lui Volodimir Zelenski despre felul în care discută cu copiii ei despre situația dificilă în care se află ca națiune.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri