portretul unei doamne digi
Actualitate

Portretul unei doamne Digi: Cum au reușit Annabella Dănălache și Rodica Bobe să se impună într-un domeniu considerat al bărbaților

Anabella Dănălache și Rodica Bobe se numără printre femeile din grupul Digi care și-au construit o carieră de succes într-un domeniu considerat al bărbaților. Ambele au reușit să se afirme prin profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului, dar și prin faptul că au avut întotdeauna curaj.

Află-le poveștile de succes, mai jos:

Anabella Dănălache, coordonator Programări și Instalări București, crede în puterea echipei de a te motiva, la început de drum

Fiecare femeie s-a lovit, cel puțin o dată în viață, de stereotipurile de gen, fie în privința rolurilor sale în societate, fie în legătură cu modul în care ar trebui să ia deciziile personale sau să își organizeze propria viață. De altfel, se spune că „o femeie trebuie să își cunoască bine locul”, iar asta face Anabella Dănălache, în fiecare zi își afirmă locul și rolul de coordonator Programări și Instalări în cadrul Grupului Digi. Anabella este o doamnă Digi puternică și curajoasă, fiindcă a reușit să se afirme prin ascultarea propriului instinct într-un domeniu tehnic și predominant masculin.

Citește și: Portretul unei doamne Digi: Claudia Frey - operator imagine: ”Orice este posibil, iar practica te face maestru”

Așa cum afirma G.D. Anderson, „Feminismul nu este despre a face femeile puternice. Femeile sunt deja puternice. Este despre a schimba modul în care lumea percepe această putere”. Anabella a promovat mereu această formă a feminismului și a decis să îmbrățișeze domeniul tehnic încă din primul an de facultate, acest domeniu fiind chiar principalul teritoriu de pe piața muncii în care a debutat.

Entuziasmul a ajutat-o mereu, fiindcă a reușit să deslușească zilnic noile mistere ale acestei profesii. Spargerea și anularea stereotipurilor au motivat-o și mai mult să își practice meseria și să se dedice ascensiunii sale profesionale. Anabella ne vorbește despre rolul încrederii într-un colectiv și despre modul în care simpla susținere din partea colegilor și recunoașterea propriei valori conduc la succes: „Încrederea acordată și provocarea de a învăța și a face ceva nou m-au determinat să accept postul de coordonator Programări și Instalări când a devenit vacant și de aici lucrurile au evoluat de la sine; cred că principala motivație a venit din faptul că am avut lângă mine oameni dispuși să mă învețe aspectele despre care nu aveam idee, de la care am învățat multe și încă învăț”.

Timpul liber este rezervat de Anabella lecturii și vizionării de seriale. Oricât de dificil i-ar fi uneori să restabiliească echilibrul între viața profesională și cea personală, se străduiește să investească timp în descoperirea și hrănirea hobby-urilor. Noul său obiectiv, ce ține de răsfățarea propriei persoane, constă în vizitarea și descoperirea a cât mai multor țări, deoarece plăcerea de a călători este în topul hobby-urilor și, chiar dacă este în stand-by pentru moment, intenționează să reia experiențele turistice imediat ce va fi posibil.

Anabella le transmite doamnelor care doresc să își lanseze provocări, dar nu au curajul necesar, să încerce să depășească orice prejudecată, pentru că „femeile pot face absolut orice își propun, dar acest lucru se poate realiza doar dacă își doresc cu adevărat”. Esența se regăsește în puterea femeilor de a-și stabili obiectivele și distanțele până la succes. Întrebată dacă are un model pe care îl urmează în viață, Anabella spune că a încercat mereu să învețe cât mai multe de la cât mai mulți oameni din jurul său, așadar „nu are un model anume”.

Citește și: Portretul unei doamne Digi. Alexis Dămoc, fata din spatele camerei: ”Atunci când faci ceva din pasiune, nimic nu te poate împiedica!”

Îi mulțumim Anabellei Dănălache pentru că ne-a împărtășit aceste gânduri pline de încredere și dorim să aibă un an cu multe transformări benefice și împliniri profesionale!

Rodica Bobe - coordonator trafic mărfuri: „Nu există nu pot!”

Rodica s-a alăturat Grupului Digi în anul 2008, când a luat decizia de a aplica pentru postul de gestionar, iar în urma interviurilor a fost acceptată. Nu își consideră meseria ca fiind una pe care o pot practica doar bărbații sau femeile, cât timp ea o poate face, merge mai departe și realizează ceea ce și-a propus.

În viață se ghidează după motoul „Nu există nu pot!” și se descrie ca fiind o persoană activă. A participat, de-a lungul celor 10 ani de ocupare a postului de gestionar, împreună cu colegii din echipa de la gestiunea FTTH (fiber to the home), la toate acțiunile necesare, de la recepție marfă și pregătirea distribuțiilor până la folosirea eficientă a spațiului de lucru și amenajarea acestuia.

A privit apariția postului de coordonator trafic mărfuri ca pe o provocare și nu s-a gândit niciodată că acesta ar putea fi ocupat doar de bărbați.

În fiecare zi vede o nouă provocare atât pentru ea, cât și pentru colegii de echipă, pe care îi consideră niște profesioniști și alături de care reușește să ducă această activitate la nivel de performanță, iar la finalul zilei au sentimentul că într-adevăr au „cucerit înălțimile”.

Are o viață personală extrem de activă și nu refuză niciodată să participe la activități precum renovarea casei sau cele care implică acțiuni de grădinărit și pomicultură. Consideră că acest ritm alert o ajută să aducă energie și la locul de muncă. Pentru femeile care își doresc să înfrunte prejudecățile, Rodica are un singur sfat: „Să aibă întotdeauna încredere în propriile puteri, să creadă că pot avea performanțe în orice activitate, iar cu ambiție și perseverență vor reuși să obțină rezultatul dorit chiar și într-un domeniu de activitate destinat mai mult bărbaților”.

Își iubește viața așa cum este acum și mărturisește că nu ar schimba nimic: „Îmi doresc doar sănătate și putere să pot realiza tot ceea ce îmi propun!”

Mentor și exemplu de viață i-a fost chiar mama, un contabil-șef de excepție și o mamă devotată, care i-a insuflat multă ambiție, i-a arătat că valorile se cultivă și apoi se dobândesc, respectul se câștigă, nu se impune și a facut-o să înțeleagă că pentru a reuși într-o profesie trebuie să dai dovadă de corectitudine, seriozitate, devotament și profesionalism.

Povestea vieții profesionale ar rezuma-o într-o carte cu titlul „Puterea de a mai urca o treaptă”, iar autorul ar fi soțul ei, deoarece este persoana care îi cunoaște toate etapele evolutive, eforturile de a deveni un profesionist, tot el fiind și marele ei susținător în tot ceea ce și-a propus.

Îi dorim Rodicăi să se bucure de toate realizările personale și profesionale!

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri