Prințesa Catharina-Amalia a Țărilor de Jos/ Profimedia
Actualitate

Prințesa Catharina-Amalia a Țărilor de Jos/ Profimedia

Prinţesa moștenitoare a tronului Ţărilor de Jos, sub securitate sporită. Tânăra iese din palat doar pentru a merge la cursuri

Măsurile de securitate din jurul prințesei moștenitoare Amalia a Regatului Țărilor de Jos au fost recent sporite considerabil din cauza îngrijorării că aceasta ar putea fi victima unei tentative de răpire sau a unui atac, relatează vineri Reuters şi AFP.

Astfel, din cauza amenințărilor, prințesa Amalia, în vârstă de 18 ani, este nevoită să locuiască cu părinții ei la palatul regal Huis ten Bosch din Haga în locul apartamentului pe care îl închiriase la Amsterdam pentru a merge la universitate, şi iese doar pentru a merge la cursuri, a anunţat joi familia regală olandeză, relatează Agerpres

Situația este "într-adevăr foarte dificilă", a declarat regele Willem-Alexander în cadrul unei conferințe de presă în timpul unei vizite de stat în Suedia.

Citește și: Prințesa Anne, exemplu de modestie. Sora regelui Charles, pozată în timp ce-și cară singură bagajele în aeroport

Potrivit reginei Maxima, amenințările care o vizează pe prințesă - care urmează cursurile Facultății de Politică, Psihologie, Drept şi Economie (PPLE) ale Universității din Amsterdam - au "consecințe enorme" asupra vieții ei. „Ea nu are o viaţă de student aşa cum au alții”, a mai spus regina.

„Ea nu a plecat de acasă. Asta înseamnă că nu locuiește la Amsterdam, că nu prea poate ieși. Consecințele sunt foarte dificile pentru ea", a spus regina, vizibil emoționată.

Premierul Mark Rutte a descris situația ca fiind "teribilă" şi că este "foarte îngrijorat', a informat televiziunea publică olandeza NOS.

Citește și: Prințesa Charlene de Monaco, apariție inedită în Paris. Problemele de sănătate care au măcinat-o par să fie istorie

„Vă garantez că serviciile noastre de securitate depun toate eforturile, zi şi noapte, pentru a-i garanta siguranța”, a declarat ministrul Justiției şi Securității, Dilan Yesilgöz-Zegerius, pe Twitter.

Cotidianul olandez De Telegraaf a raportat în septembrie că securitatea a fost întărită în jurul prințesei din cauza amenințărilor din partea unor grupări criminale care îl vizează de asemenea şi pe premierul Mark Rutte.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri