regina eliusabeta a II-a si printul philip
Actualitate

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a murit la 99 de ani/ Getty Images

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a murit. Avea 99 de ani, iar de curând fusese externat din spital

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a stins din viață la câteva săptămâni de când a fost externat din spital. Prințul avea 99 de ani, iar la începutul anului a fost spitalizat câteva săptămâni.

Anunțul trist a fost făcut în urmă cu puțin timp, printr-un comunicat de presă emis de Palat.

Citeşte şi: Prințul William, revoltat de comportamentul lui Harry după ce s-a mutat în SUA: ”Succesul de la Hollywood i s-a urcat la cap!”

„Cu mare tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat decesul iubitului ei soţ, Alteţa Sa Regală Prinţul Philip, duce de Edinburgh”.

„Alteţa Sa Regală a murit liniştit în această dimineaţă la Castelul Windsor”, se arată în comunicatul de presă.

Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a, un mariaj de 73 de ani

Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a au fost căsătoriți mai bine de șapte decenii, timp în care au avut patru copii, opt nepoţi şi zece strănepoţi.

Primul lor copil, prinţul Charles (prinţ de Wales), s-a născut în 1948, urmat de prinţesa Anne, în 1950, prinţul Andrew (duce de York), în 1960 şi de prinţul Edward (Earl of Wessex), în 1964.

Citeşte şi: Meghan Markle, adevărul despre relația cu tatăl ei: ”M-a mințit. E greu să trec peste asta!”

În martie, prinţul Philip a fost externat, la o lună după internare pentru o infecţie, apoi o intervenţie cardiacă, potrivit News.ro.

Prinţul Consort, care ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie, a fost internat patru zile în decembrie 2019 pentru a fi ţinut sub supraveghere şi pentru tratamentul unei afecţiuni anterioare. A fost externat în Ajunul Crăciunului şi dus la Sandringham pentur sărbătorile petrecute împreună cu regina.

Citește și: "Am auzit că mi-ai demontat casa!" Cum au reușit Kate Middleton și prințul William să o supere pe regina Elisabeta a II-a

El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost în spital şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei.

În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz. Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017.

Cel mai recent eveniment public la care a participat a avut loc în luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri