familia regala britanica
Actualitate

Charles, alături de Meghan Markle și fiii lui, Harry și William / Foto: Profimedia

Regele Charles vrea să-l aibă aproape pe Harry în ziua încoronării. Care sunt temerile prințul William dacă acest lucru se va întâmpla

Regele Charles își dorește să-i aibă alături pe ambii săi băieți în ziua încoronării. Pentru a-l apropia pe Harry și a-i permite să participe la cel mai important eveniment al anului, regele i-a cerut Arhiepiscopului de Canterbury să încheie un acord pentru ca prințul să fie la încoronare. Cu toate acestea, a întâmpinat o oarecare rezistență din partea lui William, arată dezvăluirile din presa britanică.

Surse importante din partea Palatului au pornit informațiile cu privire la participarea ducilor de Sussex la evenimentul din luna mai. După ce au renunțat la îndatoririle regale și, mai ales, după publicarea cărții de memorii a lui Harry, lucrurile s-au răcit tot mai tare între prinț și soția lui, pe de-o parte, și familia din Marea Britanie, de cealaltă parte. În acest context, regele Charles crede că lipsa fiului și nurorii de la ceremonie ar reprezenta un mai mare motiv de distragere a atenției decât prezența lor, așa că este pregătit să facă concesii în acest sens. 

Citește și: De ce este data încoronării Regelui Charles al III-lea o zi specială pentru prințul Harry și Meghan Markle

Prințul William este îngrijorat de faptul că fratele său ar putea folosi evenimentul pentru a pune în scenă o "cascadorie" care să umbrească importanța momentului. Sursele citate de presa britanică spun că lui Harry i s-ar garanta că va fi așezat într-un loc important la Westminster Abbey, acolo unde se va ține încoronarea, sau că i se va permite să-și mențină titlurile, pentru a fi astfel stimulat să fie alături de tatăl său în ziua cea mare.

Temerile prințului William

Prințul William/ Profimedia
Prințul William/ Profimedia

Citește și: Ce a făcut prințul William la câteva zile de când Harry l-a acuzat că a țipat la el. Decizia luată de acesta a surprins pe toată lumea

Prințul William se teme că, dacă vizita lui Harry nu va fi bine pusă la punct și detaliată la minut, acesta ar putea încerca să fure atenția și să facă un gest care să facă lumina reflectoarelor să cadă asupra lui și a lui Meghan, ca de exemplu o vizită într-un cartier sărac al Londrei. O sursă a declarat: "Problema principală este dacă participă la încoronare și, dacă o fac, în ce termeni și condiții. Familia este împărțită și toate indiciile arată că Harry este sfătuit să nu accepte nimic în acest punct și să o joace mai mult până în ultimul moment, ceea ce face negocierile foarte dificile. Tabăra lui Harry a arătat clar că ideea că el va participa la încoronare și se va purta cuviincios, dar va rămâne fără titluri, este de la bun început refuzată. Deși s-ar putea decide la un moment dat să renunțe la titluri din propria voință, se opune ideii de a fi obligat să facă asta. Îl deranjează să fie pus în aceeași oală cu Andrew, fiind în mintea publicului "prinții problematici", căci consideră că circumstanțele sunt total diferite".

În cadrul unui sondaj de opinie comandat de publicația Evening Standard, se arată că 60% dintre adulții britanici cred că ducele de Sussex merită să fie invitat la încoronarea tatălui său.

Citește și: O discuție privată dintre Meghan Markle și Kate Middleton a fost făcută publică. Prințul Harry a dezvăluit totul

 

 

 

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri