Piero Ferrari și Romina Gingașu
Actualitate

Piero Ferrari și Romina Gingașu sunt împreună de ani buni. / Foto: Facebook

Romina Gingașu, despre prima întâlnire cu Piero Ferrari: "Mi-a dat un test". Nu a avut bani să urmeze facultatea dorită, acum are totul

În 2021, românca Romina Gingașu se căsătorea cu miliardarul Piero Ferrari, fiul lui Enzo Ferrari. Nunta lor a fost o surpriză pentru toți invitații lor, dar și pentru amfitrionul serii, Al Bano. Invitată la matinalul de la Digi FM, Romina a povestit despre acel moment, dar și despre prima întâlnire cu cel care i-a devenit soț, despre planurile pe care le are în România și despre alegerea de a conduce o Dacie de fiecare dată când revine în țara ei.

Romina Gingașu și Piero Ferrari sunt împreună de șapte ani și sunt fericiți. Nu privesc diferența de vârstă de 45 de ani ca pe un obstacol. Locuiesc lângă Maranello, orașul-casă al companiei Ferrari și al Scuderiei Ferrari, echipa de Formula 1.

"Numele meu vine de la Romina Power. Mama mi-a pus numele după Romina Power. Al Bano nu a știut până în ultimul moment că o să fie nunta noastră. A fost invitat prin manager și a auzit că vreau să cânt cu el. Chiar am cântat melodia 'Felicita' la nuntă. A fost un moment de emoție", a declarat Romina Gingașu, la DigiFM.

Romina Gingașu lucra în industria de aviație privată când l-a cunoscut pe Piero Ferrari

Romina Gingașu și Piero Ferrari
Romina Gingașu și Piero Ferrari, la Festivalul de Film de la Veneția 2023 / Foto: Profimedia

Despre prima întâlnire cu Piero Ferrari, românca a povestit. "Ne-am cunoscut la Formula 1, la Monza. Eu eram trimisă de Bombardier, trebuia să mă întâlnesc cu Niki Lauda, el avea un produs al nostru, un avion. Eu eram în industria de aviație privată. Vindeam avioane private. Bombardier îi vânduse lui Niki Lauda, iar eu eram trimisă în Italia să mă întâlnesc cu el. A doua zi știam că îmi făcusem jobul foarte bine, îmi beam cafeaua într-un colț și a apărut Piero Ferrari, cu multă lume după el. M-am dus la el, m-am prezentat, i-am oferit o carte de vizită. Timp de șase luni am încercat să-i vând un avion, dar a refuzat. După multe refuzuri m-a invitat la cină. El era singur, eu eram singură și ne-am decis să ne construim o familie împreună", a mai spus Romina Gingașu.

Citește și: Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari, despre viața lângă miliardar: "E foarte atent cu cheltuielile". Ce zice despre diferența de ani

Romina Gingașu
Romina Gingașu, în studioul Digi FM / Foto: captură Facebook Digi FM

"La prima întâlnire mi-a dat un test. Multe întrebări: 'ce crezi despre mine, despre situația mea, despre faptul că am o familie?'. Au fost răspunsuri sincere și iată-ne împreună și după șapte ani. Locuim lângă Maranello, unde totul este roșu", a mai adăugat tânăra.

Piero Ferrari are 10.2 din acțiunile Ferrari, e în companie de cinci decenii și este direct implicat în toate deciziile brandului. Romina are și ea ocazia de a vedea primele prototipuri de mașini. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Are toate mărcile de mașini, dar în România circulă cu o Dacie

În România, Romina circulă cu o Dacia Sandero Stepway, deși în Italia are ultimul model de Ferrari. "E responsabilitatea mea ca cetățean român. Hai să cumpărăm ceva ce ține și de noi. Evident, avem multe mărci de mașini. Avem tot în afară de Mercedes."

Citește și: Nu o interesează gențile de lux, ci imobiliarele. Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari, a investit milioane de euro în România

Originară dintr-o comună din județul Călărași, Romina Gingașu a mers în București pentru liceu. A absolvit Colegiul Național Gheorghe Șincai și apoi Academia Tehnică Militară, deși și-a dorit să devină medic legist. Tatăl ei a murit când ea avea 11 ani și a rămas exclusiv în grija mamei. Când a venit vremea să dea la facultate, familia nu și-a permis ca Romina să dea la Medicină, deși acesta era visul ei. S-a pregătit de examene, dar și-a dat seama că mama ei nu o putea ține în facultate. Șansa i-a surâs și a îndreptat-o spre un alt domeniu când un ofițer a venit în liceul ei să prezinte Academia Tehnică Militară, a aplicat la facultate și a intrat. A terminat acolo Ingineria motoarelor de avion și a intrat într-o lume a bărbaților.

Citește și: Cine este și cum arată Romina, soția româncă de 32 de ani a miliardarului Piero Ferrari. Îi desparte o diferență de vârstă de 45 de ani

Romina Gingașu a pus bazele unei fundații

Romina Gingașu a creat Fundația Red Women, care acționează la nivel internațional, prin intermediul căreia vrea să aplice mai multe proiecte, în special în România, legate mai ales de violența domestică, de educație și sănătate.

Personal, Romina sprijină șase tineri care sunt la facultate: trei la Geologie și trei la Medicină. "Îmi place să dau oportunități unui copil care crede că nu mai există speranțe. Ei nu mă cunosc, dar știu că există cineva. Sunt mândră că o fată a intrat la Facultatea de Medicină din Brașov".

 

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri