Cine a moștenit bijuteriile prințesei Diana după moartea ei. Actuala soție a prințului Charles a fost văzută purtând câteva piese

Prințesa Diana a fost cunoscută pentru faptul că avea o colecție impresionantă de bijuterii, formată din brățări și coliere prețioase pe care le purta la diferite evenimente regale. Articolele pe care le-a purtat de-a lungul vieții sunt și astăzi păstrate, unele dintre ele fiind încă folosite de membrii familiei regale. Cu toate acestea, puțini știu cine a moștenit celebra colecție a prințesei de Wales. 

Fosta soție a prințului Charles, și mama a prințului Harry și William, ar fi împlinit la începtul acestei luni vârsta de 61 de ani. Prințesa Diana s-a bucurat de o notorietate uriașă și înainte de moarte sa din 1997, aceasta atrâgând tot timpul atenția pentru bijuteriile sale. Una dintre cele mai importante bijuterii este inelul de logodnă cu safir, pe care acum îl poartă cu mândrie Kate Middleton. 

Inițial, inelul a fost alegerea prințului Harry, însă acesta i l-a dăruit prințului William, dorindu-și ca bijuteria să ajungă „pe tronul Angliei”. Inelul de logodnă strălucitor este format din 14 diamante care înconjoară un safir albastru Ceylon oval de 12 carate, fixat în aur alb de 18 carate. A fost creat de bijutierul de atunci Garrard. 

Deși a renunțat la obiectul care îi amintea de mama lui, Harry a păstrat totuși două dintre diamantele regăsite pe inelul prințesei Diana, care acum se află în inelul de logodnă al lui Meghan Markle. De asemenea, soția lui Harry a fost văzută purtând inelul de cocktail acvamarin, pe care soacra ei l-a purtat la petrecerea de seară a nunții lei din Windsor.

Citește și: S-a făcut dreptate după mai bine de 20 de ani. BBC, anunț despre producătorul concediat după apariția interviului cu prințesa Diana

Cea mai are parte din colecția prințesei Diana a fost moștenită de fiii săi, prințul Harry și William, însă mai sunt câteva bijuterii care se află expuse în diferite expoziții. Născută într-o familie aristocrată, aceasta deținea bijuterii de înaltă calitate și înainte de căsătoria cu prințul Charles. Cu toate acestea, de-a lungul timpului s-a speculat că aceasta ar fi avut în colecția ei bijuterii primite chiar de la Regina Elisabeta, inclusiv un colier de smarald și diamante din secolul al XIX-lea, pe care l-a primit în ziua nunții ei la Catedrala Sf. Paul.

Cea de-a doua soție a prințului Charles, Camilla, a cărei relație cu moștenitorul a început din timpul căsătoriei sale cu Diana și se spune că a contribuit la despărțirea cuplului regal, nu s-a sfiit să adapteze piese purtate anterior de Diana și să le poarte, chiar dacă pe unele le-a transformat în broșe, potrivit Mirror

Ce s-a întâmplat cu tiara purtată de prințesa Diana în ziua nunții

În ziua nunții sale cu prințul Charles, prințesa Diana a purtat o tiară atât de grea, despre care se spune că i-a dat o durere de cap îngrăzitoare. Faimoasa tiară Spencer a făcut-o pe aceasta să arate uimitor, însă a fratele ei, Charles Spencer, a dezvăluit că bijuteria i-a provocat mari dureri Dianei, deoarece nu era obișnuită să poarte astfel de piese. 

După moartea ei, tiara a rămas în colecția Spencer și a fost recent expus în timpul celei mai mari expoziții din Marea Britanie din ultimii 20 de ani. Earl Spencer a împrumutat neprețuita moștenire de familie pentru sărbătorile din timpul Jubileului de Platină, fiind prima dată când piesa a fost expusă la Londra din anii 1960. 

Citește și: De ce nu s-a putut gândi niciodată prințesa Diana la o relație cu Tom Cruise. Fostul ei bucătar a povestit motivul surprinzător

Diana a purtat diadema, care are un motiv central în formă de inimă, fixat cu diamante flancate de suluri care rulează continuu, intercalate cu flori în formă de stea și trompetă, de multe ori după nunta ei, inclusiv la cinele de stat din turneele regale din străinătate. 

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.