printesa diana
Divertisment

S-a făcut dreptate după mai bine de 20 de ani. BBC, anunț despre producătorul concediat după apariția interviului cu prințesa Diana

BBC a plătit despăgubiri și și-a cerut scuze unui fost producător care a încercat să își exprime îngrijorarea cu privire la interviul acordat de prințesa Diana lui Martin Bashir.

Postul de televiziune a declarat marți că a plătit „o sumă semnificativă” lui Mark Killick, fost producător care a lucrat la Panorama în perioada interviului din 1995. El a alertat editorii cu privire la documentele falsificate pe care Bashir le-a folosit pentru a avea acces la prințesă, iar ulterior a fost concediat.

Marți, BBC a declarat că domnul Killick a „acționat în mod complet corect”, după ce anul trecut s-a constatat că Bashir a acționat într-un mod „înșelător” pentru a obține interviul.

Citește și: Secretul care a ieșit la iveală la 24 de ani de la moartea ei. Prințesa Diana ar fi plănuit să se mute în California, SUA

”Domnul Killick a declarat anul trecut, în cadrul unei anchete, că a exprimat îngrijorarea managerilor de la acea vreme cu privire la autenticitatea extraselor de cont, despre care era îngrijorat că au fost folosite pentru a-l înșela pe fratele Prințesei de Wales, Earl Spencer, pentru a ajunge la ea. A fost acuzat că era gelos pe Bashir și că a scurs informații despre Panorama, iar anul trecut a declarat că a fost "lăsat să plece", spunându-i-se că "vrem doar oameni loiali în program"” adaugă BBC.

Înțelegerea vine la opt luni după ce BBC i-a plătit despăgubiri lui Matt Wiessler, graficianul pe care Bashir l-a însărcinat să macheteze declarațiile, care a declarat că a fost "transformat în țap ispășitor".

La începutul acestui an, corporația a plătit despăgubiri fostului secretar particular al Dianei, Patrick Jephson, pentru "prejudiciul care i-a fost cauzat" din cauza interviului.

Citește și: Ce ar fi spus prințesa Diana despre decizia prințului Harry de a renunța la titlul regal. Cea mai bună prietenă a ei, declarații inedit

Interviul lui Bashir cu prințesa Diana, difuzat de Panorama la sfârșitul anului 1995, a fost considerat la vremea respectivă o dezvăluire în exclusivitate pentru BBC.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri