spalare obiecte casnice
Despre Tine

Cat de frecvent ar trebui sa spalam cele mai folosite obiecte din casa noastra

90% dintre hainele pe care le spalam nu sunt murdare. In schimb, multe dintre obiectele din casa noastra ar trebui curatate mai des decat o facem.

8 obiecte casnice pe care le spalam mai des decat e nevoie si 8 pe care ar trebui sa le curatam mai des

Colanti vs blugi

Spalarea frecventa a blugilor estompeaza culoarea si afecteaza materialul. "Vrei sa-ti salvezi blugii? Nu-i pune niciodata in masina de spalat", este sfatul oferit de CEO-ul Levi's, Chip Bergh. Seful companiei a marturisit ca nu si-a bagat blugii la masina de spalat mai bine de 10 ani. Ei pot fi curatati din cand in cand in apa rece, intorsi pe dos.

In ceea ce priveste colantii, mai ales cei de sala, acestia trebuie spalati dupa fiecare utilizare intrucat absorb bine transpiratia si creeaza un mediu favorabil dezvoltarii bacteriilor.

Bustiere vs sutiene de zi cu zi

Aproximativ 200 de femei au fost intrebate cat de des isi spala sutienele. O treime dintre ele au spus ca o fac la fiecare 2 saptamani, in timp ce restul ce curata si mai rar avand in vedere ca nu poarta acelasi sutien in fiecare zi. Obiceiul este corect, insa se schimba cand vine vorba de bustiere.

Articolele folosite la sala de sport trebuie curatate dupa fiecare purtare.

Prosop vs covoras de baie

Prosoapele trebuie schimbate dupa 3-4 utilizari. Covorasele de baie, in schimb, se murdaresc mai des decat cred multi dintre noi, iar tesatura este un mediu ideal pentru cresterea bacteriilor si a mucegaiului. Trebuie spalate o data pe saptamana.

Sapca vs caciula

Daca nu purtati aceeasi caciula pe tot sezonul toamna-iarna, este suficient sa o spalati o data la 2 luni in medie sau de 3 ori pe sezon. Cele mai multe caciuli se curata cu usurinta in masina de spalat.

Sepcile trebuie spalate manual de 2 ori pe vara, in apa rece, pentru a nu strica viziera.

Asternuturi vs fata de perna

Praful colectat pe asternut contine virusi, spori, bacterii si alte microorganisme daunatoare. Daca sunt inhalate constant, exista riscul de a dezvolta reactii alergice, dificultati de respiratie si iritatii ale mucoasei. Celulele moarte ale pielii umane sunt hrana pentru acarieni. Pentru a evita astfel de probleme, asternuturile trebuie spalate o data la 10 zile.

Fetelor de perna trebuie sa li se acorde mai multa atentie pentru ca resturile de machiaj, sebum si bacterii se acumuleaza pe ele si pot provoca aparitia acneei si a altor eruptii cutanate. Fetele de perna se curata o data la 5 zile.

Patura vs cuvertura

Daca spalati cuvertura odata cu lenjeria de pat, procedati gresit. Acest articol trebuie curatat o data la 2 luni, deoarece nu atinge pielea atat de des.

Atunci cand vine vorba de paturi sau pilote, acestea se spala cel putin o data pe luna.

Jacheta vs haina de iarna

Jachetele trebuie spalate nu mai mult de o data la 3 luni in apa rece. Ele nu intra in contact cu pielea , deci nu necesita curatare frecventa. Cand vine vorba de geci insa, majoritatea nu pot fi spalate la masina asa ca e recomandat sa apelam la serviciile unei spalatorii.

Draperii vs perdele

Draperiile trebuie curatate o data pe an, cu conditia sa fie aspirate in mod regulat. Aceasta actiune impiedica diverse microorganisme precum acarienii de praf sa fie colectate pe ele.

Perdelele prind murdaria si praful care zboara in casa de la ferestrele deschise. Acesta este motivul pentru care trebuie curatate nu mai putin de o data la fiecare jumatate de an. Perdelele de bucatarie trebuie curatate si mai des.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri