shutterstock_302982422
Despre Tine

Ce spune felul tau de a merge despre tine si personalitatea ta

Un studiu realizat in 2017 de Caleb Backe, expert in sanatate si postura, a scos in evidenta ca exista o legatura intre viteza si stilul de mers al unui om si cele 5 mari tipuri de personalitate. Mai jos, cateva dintre concluziile cercetatorului.

Potrivit lui Caleb Backe, felul in care merge un om spune multe lucruri despre tipul lui de personalitate. El a identificat 11 feluri de persoane si tipuri de deplasare si le-a descris dupa cum urmeaza.

1. Directorul

Acesta este o persoana care merge cel mai adesea foarte repede, cu pasi concentrati. Paseste cu incredere, capul sus si are tendinta sa fie absorbit in gandurile sale. Adesea, directorii nu sunt atenti la cei din jur si se lovesc de altii. Sunt caracterizati de perseverenta, insa pot deveni neprietenosi si intensi.

2. Corectorul

Acest tip de persoane merg cu pasi mici si stau usor cocosate. Nu fac contact vizual cu cei din jur pentru ca sunt destul de introvertite si timide.

3. Politicianul

Pasesc cu energie, capul sus, pieptul in fata si umerii drepti. Ei au nevoie de recunoastere si apreciere si se bucura sa experimenteze situatii noi. Au un dar aparte in a se exprima liber in fata alatora, dar din pacate se plictisesc rapid de orice activitate.

4. Grijuliul

Daca aveti tendinta sa mergeti foarte incet si cu precautie, va incadrati in categoria grijuliilor. In general, ochii persoanelor din aceasta tipologie sunt indreptati catre pamant intrucat sunt introvertiti si ganditori, vulnerabili si tematori.

5. Relaxatul

Acestia pasesc relaxat, intr-un ritm lent sau mediu, cu corpul liber si postura detensionata. Daca esti un relaxat, ai tendinta sa fii mai degraba atent la cei din jur decat la tine. Esti foarte calm si intuitiv.

6. Excentricul

Mergi cu incredere si intentie. Ai tendinta sa dai din maini si solduri cand pasesti si te bucuri sa atragi atentia celor din jur in public. Excentricii pot parea aroganti si superficiali, insa sunt foarte carismatici si buni lideri.

7. Sustinatorul

Folosesti pasi medii si increzatori, iar cea mai mare calitate a ta este ca stii sa lucrezi in echipa, sa ii asculti pe cei din jur si sa ramai deschis. Pretuiesti unitatea si relatiile, esti de ajutor, loial si de incredere. Similar cu politicienii, folosesti contactul vizual si interactioneezi cu cei din jur in timpul mersului.

8. Cel cu pasi mici

Daca obisnuiesti sa faci pasi foarte mici cand mergi, esti genul de persoana care e foarte preocupata de sine insasi. Atentie! Daca adopti un astfel de mers din cauza durerilor de pulpe sau coapse, e posibil sa te confrunti intr-un viitor apropiat cu probleme la nivelul soldului.

9. Cel cu brate incrucisate

Acest gest indica faptul ca preferi sa fii singur. Expertii in comunicare non-verbala evidentiaza faptul ca incrucisarea bratelor in timpul mersului poate fi periculoasa, mai ales noaptea, deoarece ar putea trimite un semnal de slabiciune pentru eventualii atacatori. In aceste cazuri, mersul rapid, increzator ar fi indicat.

10. Pasul apasat

Acest stil de mers poate semnala furie, frustrare si indrajire.

11. Multitasker

Daca ai tendinta sa faci mai multe lucruri in timp ce mergi, esti o persoana unica si creativa. Faptul ca poti gestiona mai multe lucruri simultan e o dovada de eficienta si buna coordonare, abilitati incredibil de utile in randul liderilor. Aceste persoane sunt, de obicei, curajoase si mereu dispuse sa-si ajute prietenii.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?