Oprah Winfrey. Getty Images
Divertisment

Oprah Winfrey. Getty Images

Averea impresionanta a lui Oprah Winfrey. Cati bani are in cont cea mai bogata prezentatoare TV americana

Oprah Winfrey are o avere impresionanta, care demonstreaza ca alegerile ei profesionale din trecut au fost facute cu foarte mare atentie. Iata cum a ajuns sa fie cea mai bogata prezentatoare TV din SUA.

  • Emisiunea "Oprah Winfrey"

Emisiunea ei emblematica a durat 25 de sezoane inainte de a se incheia in 2011. Desi nu exista informatii oficiale despre salariul ei, revista financiara Forbes a scris ca a castigat aproximativ 165 milioane de dolari din aparitiile TV intre mai 2011 si mai 2012. Cu un an inainte, veniturile ei erau de 290 milioane de dolari, potrivit aceleiasi publicatii.

  • Programul de slabit Weight Watchers

Oprah este una din actionarii sistemului de diete si fitness "Weight Watchers", unul din cele mai de succes din SUA. Potrivit CNBC, preturile actiunilor companiei au atins niveluri record in iunie 2018, facand ca prezentatoarea sa incaseze sume uriase. Potrivit Forbes, actiunile ei au crescut de la 43,5 milioane dolari la 400 milioane dolari.

  • Televiziunea OWN

Oprah are propria sa televiziune in parteneriat cu Discovery Communications. Discovery i-a platit lui Winfrey 70 de milioane de dolari in 2017 pentru a-si creste dreptul de proprietate la peste 70% si, potrivit Deadline, aceasta a fost prima data cand Oprah "a primit o plata pentru OWN in cei 10 ani de la asociere."

  • Firma Harpo Inc.

Firma detinuta de femeia de afaceri este literalmente forta din spatele succesului lui Dr. Phil, Rachael Ray Dr. Oz. Asadar, ea primeste bani inclusiv de pe urma unor emisiuni pe care nu le prezinta.

  • Proprietati imobiliare

Potrivit CNBC, Oprah detine un conac de 50 de milioane de dolari in California, o cabana de schi de 14 milioane in Colorado si o proprietate de 8 milioane in Insula Orcas.

  • Ce avere are Oprah Winfrey

In 2018, Oprah a fost desemnata una dintre cele mai bogate persoane din lume de catre Bloomberg Billionaires, care i-a estimat averea la 4 miliarde de dolari. In 2019, Forbes a scris insa ca femeia detine 2,7 miliarde de dolari, deci suma nu este foarte clara. Ceea ce este sigur insa este ca averea se ridica la miliarde de dolari.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?