camelia baltoi 4
Divertisment

A absolvit Dreptul, insa pasiunea pentru televiziune a triumfat si astfel a ajuns la pupitrul stirilor sportive de la DigiSport. Camelia Baltoi, caci despre ea vorbim, se descrie drept o "calatoare cu suflet de copil" care adora sa citeasca. Aflati mai multe despre omul modest si mereu cu zambetul pe buze, dintr-un interviu acordat in exclusivitate pentru peroz.ro:

Camelia Baltoi, prezentatoare DigiSport: "Bunicul ma punea in fiecare seara sa ii recit poezii"

A absolvit Dreptul, insa pasiunea pentru televiziune a triumfat si astfel a ajuns la pupitrul stirilor sportive de la DigiSport. Camelia Baltoi, caci despre ea vorbim, se descrie drept o "calatoare cu suflet de copil" care adora sa citeasca. Aflati mai multe despre omul modest si mereu cu zambetul pe buze, dintr-un interviu acordat in exclusivitate pentru peroz.ro:

Ai absolvit Dreptul si ai fi putut sa ai o cariera in magistratura. Cu toate acestea, ai ales televiziunea. De unde provine aceasta pasiune?

In copilarie, urmaream stirile la televizor impreuna cu mama si matusa, care laudau prezentatoarele. Cumva, ele mi-au trezit interesul. Ajunsesem sa imi confectionez microfoane din pluta si sa le prezint stirile prietenelor care ma vizitau acasa. Mai poate fi faptul ca bunicul ma punea in fiecare seara sa ii recit poezii. Ceea ce conta, insa, era interpretarea! Daca nu ii placeau gesturile mele, ma punea sa repet poezia!

Cum ai ajuns prezentatoare la Digi Sport?

In urma unui casting, la care am ajuns fara sa stiu ca...avea loc. In orasul meu natal, lucrasem in televiziune si microbul imi intrase in sange. Nu m-am regasit deloc in domeniul juridic, astfel, in ultimul an de studii, am luat decizia de a ma filma cu telefonul prezentand o stire. Am lasat respectiva inregistrare la usa a zece televiziuni din Bucuresti. Sansa a facut ca cei de la Digi Sport sa organizeze chiar in acea perioada un casting. Cand am batut la usa lor nici nu stiam pentru ce e castingul. Dupa o saptamana, discutam deja despre orele jurnalelor.

Iti amintesti prima ta transmisie live? Ce sentimente te-au incercat in acele momente?

In toata perioada de dinainte de 3 ianuarie 2012 (ziua in care am prezentat primul jurnal), nu am avut deloc emotii. Culmea, abia pe numaratoarea inversa pe care prezentatorul o aude in casca, au inceput emotiile. E drept, m-au tinut doar cateva minute, cat a durat prima stire, pentru ca apoi m-am relaxat. A iesit totul perfect, insa cred ca mi s-au auzit bataile inimii pe post! Am simtit multa implinire. Ma gandeam ca acela e momentul meu. In prezent, emotiile s-au transformat in entuziasm si nerabdarea de a experimenta noi situatii la stiri.

E evident, lumea asociaza numele tau cu sportul. Cat de frecvent faci miscare si ce tip de exercitii preferi?

Fac sport doar in teorie (cand vorbesc la stiri despre sport). Singura activitate ar fi alergarea pe tocuri de la un platou la altul. Spun asta pentru ca prezint stirile din sport atat la Digi Sport, cat si la Digi24. Timpul dintre jurnale este scurt, platourile sunt diferite si, astfel, sunt nevoita sa maresc pasul pentru a ajunge la timp in studiouri. In copilarie am jucat volei (asa mi s-a format armonios corpul) si, acum un an, mai mergeam la sala de fitness, dar, din cauza programului haotic, am renuntat la exercitii.

Cand nu te afli in platoul de filmare, ce iti place sa faci?

Citesc. Mult. Cat se poate de mult. In profesia de jurnalist este esential sa stii cat mai multe lucruri. Calatoresc. Daca nu sunt la stiri, sunt plecata pe undeva. Am vazut toata Europa, putin din Asia si Africa, urmeaza America.

Cum te-ai descrie ca femeie?

O calatoare cu suflet de copil si dragoste pentru televiziune.

Care crezi ca e factorul care a determinat succesul tau in televiziune?

Sa nu vorbim inca de succes. Eu vad succesul ca in filmele de la Hollywood. As folosi, mai degraba, cuvantul perseverenta. Am perseverat intr-un domeniu in care e greu sa rezisti pe termen lung. Cum? Cu zambetul mereu pe buze. :)

Cu ce asociezi culoarea roz?

Cu piesa frantuzoaicei Edith Piaf, La vie en rose. Cu Pantera Roz. Cu hainutele fetitelor. Cu copilaria. Cu rafinamentul, chiar curajul. Trebuie sa ai curaj sa porti roz, matur fiind.

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri