bianca brad
Divertisment

Bianca Brad / Foto: Facebook

Ce ocupație are acum Bianca Brad, după ce a învins cancerul. S-a reinventat total: „Am luat nota 10 la examen”

Modelul și actrița Bianca Brad, considerată una dintre cele mai frumoase femeie ale anilor 1990, a avut parte de o viață pline de drame. În urmă cu 15 ani, aceasta și-a pierdut cel de-al doilea copil la naștere, iar acum 8 ani a fost diagnosticată cu cancer la sân. A reușit să învingă boala și să trăiască cu durerea, iar acum și-a schimbat complet viața, având o altă ocupație. 

Bianca Brad a lipsit din lumina reflectoarelor în ultimii ani, încercând să se vindece după pierderea celui de-al doilea copil, dar și după diagnosticul de cancer. Absolventă a UNATC și The Lee Strasberg Theatre Institute, New York, a reușit să se reinventeze și să-și schimbe viața. La 55 de ani, fostul model nu doar că a devenit instructor de pilates, dar s-a pregătit temeinic pentru o nouă profesie. După ce a absolvit cursurile cu brio, Bianca Brad poate profesa acum pe post de consilier de dezvoltare personală.

„Adevărul este că nu mi-am făcut niciun plan de ce am să spun, în ce ordine, cât și cum, așa că este cât se poate de sincer, de direct, cum îmi vine, cum simt și tot ce sper este să ajungă la voi mesajul cel mai important, care are legătură cu subiectul meu favorit: semnele, confirmările, coincidențele și cel mai important, are legătură cu iubirea! Puțin mai devreme am încheiat cu brio, am luat nota 10 la examenul pentru a deveni consilier de dezvoltare personală. E de multă vreme în mintea mea să fac asta dar îmi puneam tot timpul problema încă  un consilier în plus, sunt atâtea persoane care se ocupă cu asta, cu ce aș putea să mai vin eu, dacă știți de sindromul impostorului, eu mă înscriu, dar cea care a susținut acest curs la care am participat a început exact cu asta”, a declarat Bianca Brad. 

Citește și: Bianca Brad, poze superbe din 1990, când a câștigat un concurs de frumusețe. Nu a fost Miss România așa cum toată lumea crede

După ce și-a pierdut fiica la naștere, Bianca Brad s-a dedicat fundației „EMMA-Mame pentru îngeri’, destinată mamelor care și-au pierdut copii în accidente, la naștere sau din cauza unor boli. Iar dragostea ei pentru oameni, dar și empatia și experiența de viață o vor ajuta din plin în noua profesie.

bianca brad
Bianca Brad la un concurs de frumusețe pe care l-a și câștigat / Foto: Facebook

„Este mare nevoie, cerere, de consilieri de dezvoltare și m-am mai liniștit un pic pentru că fiecare vine cu  experiența lui și pot să spun, Slavă Domnului, că am o experiență de viață bogată, care mă ajută să fac acest lucru. Dar de ce mă bucur? Pentru că, chiar înainte de examen am realizat că are loc chiar de Dragobete, de Ziua Iubirii, ori această profesie, dacă pot să-i spun, cu asta se ocupă, cu iubirea, iubirea de oameni, pentru oameni. Numai cineva care iubește oamenii și care își dorește să facă bine celor din jur, alege să facă așa ceva, iar eu de când mă știu, am iubit și iubesc oamenii. Chiar dacă m-au dezamăgit, chiar dacă m-au rănit, asta sunt, iubesc oamenii și mă bucur când pot să contribui cu ceva la bucuria lor și la binele lor. Este un curs pe care îl pândesc de multă vreme.

Primul curs pe care l-am făcut a fost cursul de formator, anul trecut, cu soțul Gabrielei Mocanu, Daniel Mocanu… Ideea este că în timpul cursului am conștientizat că mi se potrivește să fac acest lucru și vreau să cred că voi putea ghida, îndruma, persoanele care au nevoie de claritate, pentru că aș vrea și îmi doresc să primească, să aibă pe cineva alături care să îi îndrume într-un mod pe care eu nu l-am primit, eu am învățat din mers… Experiențele trăite și sunt mult mai multe decât cele pe care le-am făcut cunoscute… probabil că nu întâmplător a fost așa ca să pot ajuta mai departe persoanele care ajung în situații asemănătoare sau ca să nu ajungă în situații asemănătoare…”, a dezvăluit Bianca Brad într-un live pe Facebook.

Bianca Brad le-a ascuns mamei și fiului ei că suferă de cancer

În urmă cu opt ani, Bianca Brad a a fost diagnosticată cu cancer la sân, o boală pe care a învins-o în cele din urmă, dar care nu o lasă să uite prin ce a trecut. Acum, vedeta se simte bine, însă continuă să-și facă teste la fiecare șase luni, pentru a preîntâmpina o eventuală recidivă.

La vremea respectivă, foarte puțină lume a știut despre problemele sale de sănătate. Nici măcar mama ei. Bianca Brad nu a vrut să împovăreze pe nimeni cu chinul său și a preferat să lupte cu propriile puteri. 

Citește și: Fosta prezentatoare tv Raluca Moianu se mândrește cu fiica ei de 18 ani: “E puternică. Vrea să fie magistrat și să rămână în țară”

„Înainte de a-i spune mamei am avut emoții foarte mari, am avut aceleași emoții ca acum șase ani, când mă gândeam să merg să îi spun. Efectiv, înainte de evenimentul la care am fost invitată, pe tema cancerului și prevenției, înainte de a merge la mama m-a bufnit plânsul, gândindu-mă cum o să reacționeze și cum o să îi fie, dar m-am adunat, i-am expus toată povestea, nu am intrat în detalii foarte mari, i-am spus într-un mod cât mai finuț și necomplicat, foarte pozitiv și optimist. La început nu înțelegea ce vreau să îi spun. I-am spus că am fost invitată să vorbesc într-o campanie, în calitate de fost pacient, și se uita și nu înțelegea. Apoi a făcut ochii mari și mi-a zis: „Bine că nu mi-ai spus!'. Mă bucur că mi-am ascultat instinctul. Ar fi trebuit să lupt să o țin pe ea sus, nu doar pe mine!  Nici fiul meu nu a știut. De spus i-am spus și lui înainte de operație, pentru că urma să lipsesc câteva zile și apoi, am stat prin casă după operație două săptămâni cu drena după mine, a fost o perioadă grea după operație”, a dezvăluit Bianca Brad pentru Click.ro, cu ceva timp în urmă.

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri