printul william, kate middleton si cei trei copii ai lor
Divertisment

Ducii de Cambridge au hotărât să se mute din centrul Londrei pentru a le oferi celor trei copii ai lor o viață cât mai normală. / Foto: Profimedia

Ce titluri regale vor primi George, Charlotte și Louis după ce tatăl lor, prințul William, va deveni rege

Dacă familia regală va continua să respecte tradiția, există câteva titluri speciale pe care copiii prințului William și ai lui Kate Middleton le vor primi atunci când părinții lor vor urca pe tron.

Prințul George, acum în vârstă de 10 ani, este al doilea pe linia de succesiune la tron, imediat după tatăl său, prințul William. Cel mai probabil, George va primi titlul de duce atunci când se va căsători, însă nu se știe exact ce ducat va obține. Regina Elisabeta le-a acordat nepoților ei, respectiv prințul William și prințul Harry, titlul de duce atunci când s-au căsătorit. William a devenit duce de Cambridge, făcând-o pe Kate Middleton ducesă de Cambridge, iar Harry a primit titlul de duce de Sussex, făcând-o pe Meghan Markle ducesă de Sussex. 

Când prințul William va deveni monarh la moartea regelui Charles al III-lea, prințul George va fi noul moștenitor, iar ducatele Cornwall și Rothesay, deținute în prezent de William, îi vor reveni automat puștiului. Cu toate acestea, titlul de duce de Cambridge va reveni la coroană și va fi disponibil pentru altcineva. 

Citește și: Disputa pe titlurile regale s-a încheiat. Fiica lui Harry şi Meghan, numită „prinţesă”, pentru prima dată, public

De asemenea, prințul George va deveni prinț de Wales atunci când tatăl său va fi încoronat. Cu toate acestea, titlul tradițional de moștenitor nu revine automat, ci trebuie acordat de monarh. Regele Charles i-a numit oficial pe William și Kate drept prinț și prințesă de Wales, la doar o zi după ce a devenit suveran.

Prințesa Charlotte, în vârstă de 8 ani, ar putea deveni într-o zi prințesa Regală, titlu deținut în prezent de sora Regelui Charles, prințesa Anne. Titlul de prințesă Regală este în mod tradițional acordat fiicei mai mari a monarhului. Cu toate acestea, nu este o garanție, fiindcă acesta nu se moștenește, ci se acordă de monarh. Prințesa Anne a primit titlul de mama ei, regina Elisabeta, în 1987, când avea 36 de ani. 

O singură femeie în viață poate fi numită prințesa Regală, motiv pentru care regina Elisabeta nu a deținut niciodată titlul. Mătușa ei, prințesa Mary, l-a deținut până când a murit în 1965.

Pentru că regele Charles nu are fiice, următoarea potențială prințesă regală este prințesa Charlotte. Totuși acest titlul depinde de doi factori: prințul William trebui să fie rege, iar prințesa Anne ar trebui să nu mai fie în viață.

Mai mult, actul de succesiune la tron actualizat în 2013 poate schimba totul. Acesta precizează că ordinea nașterii determină cine va deveni următorul rege sau regină a Regatului Unit, indiferent de sex. Dacă acest act nu ar fi fost în vigoare, prințesa Charlotte și-ar fi pierdut locul atunci când s-a născut fratele ei mai mic, prințul Louis. 

Citește și: Motivul pentru care prințul Harry și Meghan Markle nu vor rămâne fără titlurile regale, indiferent de ce vor spune despre rudele lor

Prințul Louis, în vârstă de 5 ani, ar putea primi un titlu care aparține în prezent unui alt membru al familiei. Prințul Andrew este acum duce de York, titlul tradițional pentru al doilea fiu cel mai mare al monarhului. Louis poate fi următorul duce de York, dar nu poate deține titlul în același timp cu stră-unchiul său. Prințul Harry, al doilea fiu al Regelui Charles, nu a primit titlul de duce de York, deoarece unchiul său prințul Andrew, actualul deținător al titlului, este încă în viață. 

Prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis s-au născut cu titlurile de Alteță Regală și le vor păstra pe tot parcursul vieții, dacă nu li se vor lua de către monarh. Dacă prințul George devine rege așa cum este de așteptat, el își va schimba titlul de „Alteța Sa Regală” cu „Majestatea Sa”.

Citește și: Nobili celebri care au renunțat la titlurile regale pentru dragoste

De asemenea, cei trei copii ai prințului William și ai prințesei Kate și-a schimbat pentru prima dată titlurile în septembrie, când străbunica lor, regina Elisabeta a murit, iar bunicul lor, regele Charles, a urcat pe tron. Pe baza titlurilor părinților lor, ei erau cunoscuți anterior drept prințul George de Cambridge, prințesa Charlotte de Cambridge și prințul Louis de Cambridge. Când William și Kate au devenit prințul și prințesa de Wales, copiii au devenit prințul George de Wales, prințesa Charlotte de Wales și prințul Louis de Wales.

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri