imagini copil meghan markle
Divertisment

Meghan Markle si Printul Harry au devenit parinti. Ducesa de Sussex a adus pe lume, in data de 6 mai, un baietel sanatos, iar astazi cei doi parinti au prezentat lumii bebelusul.

Nobili celebri care au renuntat la titlurile regale pentru dragoste

Iubirea poate fi complicata, mai ales pentru membrii familiilor regale din intreaga lume. Printul Harry nu este singurul care a renuntat la titlu in numele dragostei, iar mai jos avem cateva exemple similare memorabile - unul chiar din Romania!

  • Regele Carol al II-lea

Carol al II-lea, fiul cel mare al regelui Ferdinand I al Romaniei, a devenit succesor direct la tron dupa moartea unchiului sau. Carol a trait insa o viata scandaloasa, pe care multi nu o considerau demna de un suveran.

In 1918, el s-a casatorit cu Jeanne Marie "Zizi" Lambrino, fiica unui ofiter, de care a divortat ulterior pentru a se insura cu Helen, fiica regelui Greciei. Mariajul lor nu a fost unul reusit, iar Carol a intrat intr-o relatie extraconjugala cu Magda Lupescu. In 1925, a renuntat la titlul regal ​​si a plecat in exil.

In ciuda faptului ca a fost indepartat de la linia succesiunii, a devenit regele Romaniei in 1930. Zece ani mai tarziu, a fost obligat sa abdice si sa plece in exil. Carol si Magda s-au casatorit in 1947 si au ramas impreuna pana la moartea barbatului.

  • Regele Eduard al VIII-lea

Intr-un scandal care a marcat Familia Regala Britanica si a schimbat cursul istoriei, regele Eduard al VIII-lea a ales sa abdice ​​pentru a se casatori cu Wallis Simpson, o femeie divortata din SUA.

Edward urcase pe tron ​​de doar cateva luni cand s-a adresat natiunii si le-a comunicat tuturor decizia sa. Chiar a doua zi, fratele lui mai mic, printul Albert, a fost numit noul suveran si a inceput sa conduca Marea Britanie sub numele George al VI-lea.

  • Printul Filip

Printul Filip s-a nascut cu un titlu regal la care a trebuit sa renunte ca sa se poata insura cu Elisabeta a II-a. Barbatului ii revenea pozitia de mostenitor al tronului atat in ​​Grecia, cat si in Danemarca, dar le-a lasat in urma pentru a deveni cetatean britanic si a se casatori cu regina.

A luat numele de fata al mamei sale, Mountbatten, si a primit mai multe titluri regale britanice chiar inainte de ceremonia de cununie: Cavaler al Garterului, baronul Greenwich, contele de Merioneth si ducele de Edinburgh. Filip este, totodata, Print Consort, titlu care nu i-a placut deloc la inceput.

  • Printesa Atsuko

In octombrie 1952, printesa Atsuko, fiica de 21 de ani a imparatului japonez Hirohito, s-a casatorit cu fermierul Takamas Ikda. Printesa a fost obligata sa renunte la titlul si la alocatia regala anuala de 650.000 yeni.

In ciuda casatoriei sale cu un barbat de rand, 30 de membri ai familiei regale au participat la ceremonie - nu si tatal ei, care a lipsit pe motiv ca e bolnav de gripa.

  • Printesa Ubolratana

Printesa Ubolratana a Thailandei s-a mutat in Statele Unite pentru a studia la Massachusetts Institute of Technology si, mai tarziu, la Universitatea din California. In timpul scolii, s-a indragostit de un barbat american pe nume Peter Jensen.

Relatia lor a fost scandaloasa pentru mentalitatea anilor '70, iar printesa a renuntat de bunavoie la titlul regal pentru a se casatori cu Jensen. Din aceasta cauza, ea a fost alungata de familie.

Povestea de dragoste dintre printesa thailandeza si barbatul american s-a incheiat in 1998, cand cei doi au divortat desi aveau trei copii impreuna. Ubolratana a facut pace cu familia si a revenit in tara natala.

  • Printul Friso

Printul Friso, fiul fostei regine Beatrix a Olandei, a renuntat la toate privilegiile sale pentru o femeie pe nume Mabel Wisse Smit. Surprinzator, familia nu s-a impotrivit relatiei decat atunci cand s-a aflat ca Smit avusese o relatie cu un traficant de droguri, Klaas Bruinsma.

Premierul vremii a ales sa nu aprobe logodna cuplului, dar Friso si Smit s-au casatorit si fara acordul din partea parlamentului olandez. Desi au primit "titlurile onorifice" de Printul si Printesa de Orange-Nassau, barbatul a fost eliminat imediat de pe linia succesiunii.

  • Printesa Sayako

In noiembrie 2005, printesa japoneza Sayako, unica fiica a imparatului Akihito si a imparatesei Michiko, a renuntat la titlu pentru a se casatori cu Yoshiki Kuroda, un arhitect care nu facea parte dintr-o familie nobila.

Parintii lui Sayako si alti membri ai familiei au participat la nunta. Nu Imparatul, ci legea japoneza a obligat-o sa renunte atat la pozitia ei in familia imperiala, cat si la "generoasa alocatie regala". Pe urme i-a calcat si Printesa Ayako.

Interesant aici este ca legea le impune doar femeilor din familia imperiala sa renunte la titlurile lor daca vor sa se marite cu oameni de rand, pe cand barbatii pot accepta partenere obisnuite, pastrandu-si totodata avantajele.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri