Decizia radicală luată de Regina Elisabeta
Divertisment

Cum a reacționat Regina Elisabeta când prințul Harry și-a numit fetița Lilibet. Suverana era alintată așa de prințul Philip

Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat că își vor numi al doilea copil Lilibet, fiind porecla Reginei Elisabeta din tinerețe. Suverana a fost numită astfel de către prințul Philip, încă de când au început să formeze un cuplu. Deși intenția ducilor de Sussex a fost să-i aducă un compliment regretatului monarh, se pare că nu toți membrii familiei regale au văzut gestul ca unul impresionant. 

Cu toate acestea, Regina Elisabeta a fost foarte încântată de decizia nepotului său. Regina a considerat că numele strănepoatei sale este perfect și a înțeles complimentul care a fost inițiat, potrivit scriitorului Gyles Brandreth, care a făcut o serie de dezvăluiri impresionante în cartea sa intitulată „Elisabeta: Un portret intim”. 

Citește și: Angajații familiei regale i-au poreclit pe Harry și pe Meghan Markle. Cum erau numiți aceștia în cercurile personalului regal

„Prințul Harry i-a cerut permisiunea bunicii sale pentru a-i folosi porecla atunci când și-a numit al doilea copil. Regina a acceptat alegerea lor, luând-o drept un compliment, așa cum trebuia să fie. Nu toți membrii familiei regale au considerat alegerea inspirată, având în vedere că „Lilibet” a fost întotdeauna un nume intim și exclusiv al Reginei. Imediat după ce a aflat ce nume va purta a 11-a nepoată a sa, suverana a spus: „Am auzit că o numesc „Lili”. E un lucru foarte drăguț și potrivit”, a declarat Gyles Brandreth.

Prințul Harry și Meghan Markle și-au întâmpinat cel de-al doilea copil pe 4 iunie, anul trecut. Micuța a fost născută la ora 11:40, la spitalul Santa Barbara Cottage din Santa Barbara, având o greutate de 3.486 kg. Imediat după, cei doi au anunțat numele ales pentru fiica lor, iar decizia lor a fost considerată inițial „nepoliticoasă”. 

„Nu cred că este corect. Este chiar nepoliticos. A fost o poreclă foarte privată pe care a primit-o de la soțul ei, care nu a murit de mult”, a declarat biograful regal Angela Levin. 

Regina Elisabeta s-ar fi luptat "cu o formă rară de cancer" în ultimele luni din viață

De asemenea, cartea scoate la lumină și un detaliu inedit despre ultimele luni din viața Reginei Elisabeta. Potrivit autorului, suverana „s-ar fi luptat cu o formă rară de cancer” înainte de a muri. 

În ciuda faptului că moartea sa a fost catalogată oficial ca fiind cauzată de vârsta înaintată, Gyles Brandeth a spus că monarhul avea o formă rară de cancer la nivelul măduvei osoase, numită mielom. 

Citește și: Cum descrie Meghan Markle relația pe care a avut-o cu regina Elisabeta a II-a. Ducesa face noi dezvăluiri într-un interviu amplu

„Auzisem că regina avea o formă de mielom, cancer de măduvă osoasă, care ar explica oboseala, pierderea în greutate și acele probleme de mobilitate despre care ni s-a spus adesea în ultimul an din viața ei”, relatează Gyles Brandreth. „Mielomul multiplu este o boală care afectează în principal persoanele vârstnice. Cel mai frecvent simptom al acestui timp de cancer este durerea osoasă, în special la nivelul pelvisului și spatelui. În prezent, nu există un remediu cunoscut, dar tratamentul, inclusiv medicamentele care ajută la reglarea sistemului imunitar și cele care ajută la prevenirea slăbiri oaselor, pot reduce severitatea simptomelor și poate prelungi viața pacientului cu luni sau chiar ani”, a adăugat autorul. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri