Regina Elisabeta a II-a își ținea singură umbrela/ Profimedia
Divertisment

Regina Elisabeta a II-a își ținea singură umbrela/ Profimedia

Regina Elisabeta nu lăsa pe nimeni să-i țină umbrela. Suverana avea un motiv foarte bine întemeiat pentru acest gest

Regina Elisabeta era cunoscută pentru faptul că refuzat de fiecare dată cererile domnilor de a-i ține umbrela atunci când ploua afară. Suverana a insistat întotdeauna să o poarte chiar ea și avea un motiv bine întemeiat pentru acest gest. 

Fostul deputat conservator, Gyles Brandreth, a dezvăluit că defunctul monarh refuza ofertele oamenilor de a-i ține umbrela, pentru că de fiecare dată când era ajutată ploaia îi atingea gâtul. Gyles a cunoscut-o pe Regina Elisabeta a II-a atunci când aceasta a vizitat Universitatea Oxford, pe vremea când el era student și avea doar 20 de ani. 

Regina Elisabeta a II-a își ținea singură umbrela/ Profimedia
Regina Elisabeta a II-a își ținea singură umbrela/ Profimedia

„Când a plecat, l-am mustrat pe William Waldegrave, președintele Universității Oxford, că nu i-a ținut umbrela monarhului, în timp ce o escorta prin curte. Mi-a spus „Regina insistă să-și țină propria umbrelă, întotdeauna. Dacă o ține altcineva, ploaia îi curge pe gât”, a povestit Gyles Brandreth.

Citește și: De ce nu i-a plăcut niciodată reginei Elisabeta a II-a să locuiască în Palatul Buckingham. Un fost angajat a făcut dezvăluiri

Declarația fostului deputat vine la scurt timp după ce s-a aflat că Regina Elisabeta refuza să-i fie fotografiate mâinile din cauza nesiguranței sale. Rankin, pe numele său real John Rankin Waddell, a fost unul dintre cei zece fotografi care i-au făcut poze reginei cu ocazia Jubileului de Aur din 2002. Acesta a vorbit despre întâlnirea cu suverana, mărturisind că avea o aură specială.

”Am primit un bilet extraordinar din partea ei, mi s-a spus că fotografia pe care am realizat-o eu se număra printre fotografiile ei preferate. Și cred că e adevărat, pentru că în imaginea aceea râdea pe bune.”, a povestit acesta.

Citește și: Prima fotografie cu regele Charles al III-lea alături de celebra cutie roşie, publicată de Palatul Buckingham

De asemenea, fotograful a dezvăluit că regina Elisabeta a II-a avea un simț al umorului bine dezvoltat, motiv pentru care și-a dorit să încerce să surprindă acest lucru în imaginea pe care a realizat-o. „Nu am mai simțit așa ceva, acea aură. Era foarte amuzantă încă din momentul în care am pășit în încăpere. I-am spus că vreau să o fotografiez ținând în mâini o sabie, însă mi-a spus franc: ”Nu-mi plac mâinile mele.” Iar eu i-am spus ceva de genul: ”Asta e, asta e tot ce primești dacă ții sabia.”, după care am izbucnit în râs. Mi-a plăcut că era foarte, foarte amuzantă. Am avut o chimie bună.”, a mai spus fotograful.

Intrebarea zilei

Ce planuri ai, ce vei face în primele luni ale anului 2024?

Partenerii Nostri