Profesoară/ Shutterstock
Divertisment

Profesoară/ Shutterstock

Cum s-a răzbunat o elevă pe profesoara ei, după ce aceasta a spus în fața clasei că fata e adoptată: „Nu avea dreptul să zică asta”

O elevă a decis să-i dea o lecție profesoarei ei, după ce femeia a presupus că tânăra a fost adoptată și a spus acest lucru în fața colegilor ei. Totul a pornit de la un simplu eseu pe care l-au avut de scris pentru ora de engleză. 

Eleva a povestit totul pe contul său de Reddit: „Sunt la liceu și vreau să vă povestesc cum a fost ora mea de engleză astăzi. Profesoara noastră a intrat în concediu de maternitate și avem un înlocuitor pe termen lung. Pentru că voia să știe mai multe despre noi, ne-a pus să scriem un eseu în care să povestim cele mai importante momente din viața noastră. După ce a citit eseul meu, în care am precizat doar că am doi tați, profesoara mi-a sugerat să le spun colegilor mei despre cum am fost adoptată și cum m-am simțit când părinții mei mi-au spus acest lucru”. 

Citește și: O elevă de 12 ani, pedepsită la școală din cauza pantalonilor pe care îi purta. Mama fetei a răbufnit: „Cer să se facă o investigație”

Ea a continuat să explice că, deși are doi tați, ea nu a fost adoptată, ci a avut o mamă surogat. „Probabil că mi-am schimbat complet expresia feței atunci, pentru că nu sunt adoptată. Am doi tați, dar m-au avut printr-o mamă surogat. Deci, din punct de vedere tehnic, doar unul dintre tații mei este biologic, iar „mama” mea biologică este sora celuilalt tată, care a donat ovulul ei”. 

Tânăra a povestit că s-a făcut liniște în clasă, iar profesoara nu s-a oprit aici, ci a continuat: „Mi-a sugerat apoi să vorbesc despre cum îl ajut pe tatăl meu, care are probleme medicale. El are paralizie cerebrală, dar nu am scris asta în eseul meu, deci este probabil ca celălalt profesor al nostru să-i fi spus.”

„Nu știam ce să fac pentru că am simțit că mi-a încălcat cu mult limitele, așa că m-am ridicat în picioare și m-am comportat ca și cum nu știam că sunt adoptată și că tații mei nu mi-au spus asta niciodată. Colegii mei, care știau situația, au fost de partea mea și au condamnat-o pe profesoara noastră pentru că a spus acest lucru. Singura ei reacție a fost: „Oh, dragă”. A intrat în panică și le-a spus tuturor să scrie orice.”

Citește și: Un tânăr a refuzat să-și continue studiile, dar a ajuns să câștige mii de dolari pe săptămână: ”Școala n-a fost pentru mine!”

Profesoara a trimis-o pe elevă la consilierul școlar, iar aceasta i-a povestit totul. „Știu că am făcut-o să se îngrijoreze inutil și s-a simțit rușinată, dar nu cred că anumite părți din viața mea sunt la latitudinea ei să decisă ce trebuie să împărtășesc sau nu în fața clasei. Nu sunt devină că acum ea se simte jenată de presupunerile pe care le-a făcut”. 

Postarea elevei a strâns sute de reacții, mulți dintre utilizatori luându-i apărarea ei: „Profesoara a întrecut cu siguranță limita. Nici ea, nici consilierul nu te respectă”/ „Nu avea niciun drept să vorbească despre asta.”/ „Nu ai greșit cu nimic. Vinovată este profesoara”. 

Unul dintre utilizatori a fost impresionat de modul în care eleva a pus-o la punct pe profesoara ei: „Admir felul în care un elev îi da lecții profesorului. Să presupunem că ai fost adoptată și că nu le-ai spus colegilor. Profesoara nu avea niciun drept să anunțe totul în față lor”. 

Etichete: profesoara , adoptie , eleva , lectie

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri