rona hartner si fiica ei
Divertisment

Rona Hartner și fiica ei, Rita Sumalya / Foto: Facebook

Fosta impresară a Ronei Hartner, dezvăluiri despre fiica artistei. Ce relație are cu Rocco Sedano și ce pensie alimentară primește

Au trecut trei luni de când Rona Hartner s-a stins din viață, iar acum au apărut noi detalii despre fiica ei, Rita Sumalya, care este extrem de îndurerată după moartea mamei ei.

Într-un interviu pentru Playtech, Dana Cristescu, fosta impresară a Ronei, a dezvăluit că Rita Sumalya nu poate să meargă la mormântul artistei pentru că este prea îndurerată. „Sumalya n-o să prea vină pe la cimitir. Îi e greu din toate punctele de vedere. Pentru ea, Rona trăiește în sufletul și mintea ei, în continuare, așa că, efortul de a vizita o piatră de mormânt… Se ocupă frumos de locul de veci din Cimitirul Bellu Catolic, și de toate pomenirile, de aici, din România, vărul și soția lui”, a declarat Dana Cristescu, care a vorbit, de asemenea, și despre relația pe care adolescenta o are cu tatăl ei, Rocco Sedano.

Citește și: Val de reacții după ce sora Ronei Hartner a anunțat că actrița „își trăiește ultimele clipe”. Dan Negru: „Dumnezeu să-i lumineze calea”

Conform acesteia, Rita Sumalya nu a fost niciodată apropiată de tatăl ei, iar pensia pe care o primește de la acesta este una mică, fiind stabilită la „minimul legal”.

„Cât despre relația copilului cu Rocco, n-a prea fost niciodată, fiindcă, de la 6 luni de viață, a rămas cu mama ei. Și cum, la acea vreme, Rona nu avea cetățenie franceză, încă, statul a impus ”garde partagee”, adică la 2 săptămâni trebuie să se intre în contact cu tatăl. Și, mai ales, orice decizie ar privi-o până la majorat să fie luată cu acordul lui. Pensia alimentară pentru fetiță a fost fixată la minimul legal, fiindcă el a fost liber profesionist mereu, fără un venit garantat. În plus, a plătit-o când a avut posibilitate”, a mai spus fosta impresară a regretatei artiste.

Citește și: Rona Hartner, diagnosticată cu cancer în stadiul patru: “Am o stare de oboseală permanentă”. A mai învins o dată boala

Fratele Ronei Hartner s-a mutat în Franța pentru a avea grijă de fiica artistei

Unica fiică a Ronei Hartner a împlinit 16 ani, dar ziua ei de naștere a fost lipsită de fastul de odinioară. Fosta impresară a artistei, Dana Cristescu, a făcut câteva declarații pentru Playtech. "Reon, fratele Ronei, și mama ei, Sabina, au rămas în Franța cu Sumayla. Pe 5 ianuarie, ea a împlinit 16 ani, dar a refuzat să se serbeze, e prea dureros ce i se întâmplă. Au fost primul Crăciun și primul Revelion fără Rona, prima aniversare fără mama ei…Pentru Sumayla e prea greu, cu toate una după alta. Nici pentru Reon, fratele Ronei, care s-a mutat din Canada în Franța, pentru a avea grijă de Sumayla, nu e ușor să lucreze la distanță, fiind o mare diferență de fus orar".

Ziua de naștere a fetei s-a transformat în una a amintirilor. Și-a dorit să-și simtă mama aproape și să-și amintească de aniversările pe care le sărbătorea lângă ea. ”Sumalya a căutat fotografiile ei, de la aniversările anterioare, în care, împreună cu Rona, mama ei, se pictau pe față, își făceau șuvițe colorate și făceau prăjituri originale amândouă”, a mai povestit impresara.

Citește și: A trăit la maximum, s-a stins cu zâmbetul pe buze. Ultimele clipe din viața Ronei Hartner, povestite de sora ei: "S-a luminat la față"

În primăvara lui 2023, Rona povestea că a retras-o de la școală pe Rita Sumalya. De parcă a avut o premoniție sumbră, decizia le-a permis să petreacă mai mult timp împreună. Adolescenta și-a luat un an sabatic pentru a se concentra pe pasiunile ei: machiajul, actoria, muzica, hairstylingul. Fata a intrat în program de homeschooling, așa cum plănuia să dea și examenul de Bacalaureat. Datorită acestui lucru, adolescenta a putut fi alături de mama ei în ultimele luni de viață. După ce a aflat diagnosticul de cancer în stadiu terminal, Rona Hartner și-a făcut testamentul și i-a lăsat fiicei ei toată averea

Citește și: Ultima apariție publică a Ronei Hartner, cu o lună și jumătate înainte să moară. A apărut toată un zâmbet pe covorul roșu din Nisa

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri